Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • Huawei Mate X

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

 • Google Pixel 3 XL

 • Nokia 9 PureView

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

12 beste nieuwe Android-apps juli 2015

· 04 augustus 2015

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste nieuwe Android-applicatie die door de ontwikkelaars in juli in de Play Store zijn gezet en afgelopen weken op Androidworld zijn besproken.

1. Flagspree

Flagspree laat je waar dan ook ter wereld een digitale vlag planten, waaraan je een tekstberichtje, een foto of audiobestand kunt hangen. Als de persoon waarvoor het berichtje klaar is gezet in de juiste zone komt krijgt hij of zij het bericht te zien. De applicatie wordt actief voorzien van updates, is hier te downloaden, maar er zijn nog wat kleine issues die snel worden opgelost aldus de ontwikkelaars.

Lees ook: Flagspree: laat overal ter wereld speciale boodschappen achter

Flagspree

2. Boxer Calendar

De Boxer Calendar-app voor Android werkt goed samen met de mail-app van Boxer en is opgemaakt in Material Design. Er is ondersteuning voor Google-accounts, maar ook Exchange behoort tot het optiepakket van deze app.

Lees ook: De nieuwe Boxer Calendar-app doet hetzelfde, maar probeert anders te zijn

Boxer Calendar

3. Red Bull Alert

Met de wekker-app van Red Bull word je uitgedaagd om sneller wakker te worden dan je vrienden. De app heeft mooie beelden en geluiden van extreme sports, ziet er goed uit en werkt meer dan prima.

Lees ook: Red Bull Alert: mooie wekker voegt wedstrijdelement toe

4. ProjectX

ProjectX laat je een notificatie ontvangen als er een foto wordt gemaakt in een gebied waar dan ook ter wereld die jij hebt toegevoegd. Uiteraard kun je ook zelf foto's toevoegen, foto's liken en disliken, zodat er ook een interactief element in de app zit om het geheel iets aantrekkelijker te maken.

Lees ook: ProjectX: ontvang notificaties bij foto's gemaakt in bepaald gebied

ProjectX

5. Microsoft Hyperlapse Mobile

Microsoft Hyperlapse Mobile voor Android maakt het mogelijk om een timelapse te maken. Of het nu een nieuwe video is die versneld afgespeeld wordt, of een bestaande die geïmporteerd en bewerkt wordt, Microsoft Hyperlapse maakt er zonder blikken of blozen een timelapse-video van. Hierbij kan er gekozen worden tussen een snelheid tussen de 1 en 32, waardoor de mooiste creaties kunnen ontstaan.

Lees ook: Microsoft Hyperlapse uit bèta: timelapse voor iedereen

6. Solid Explorer File Manager

Solid Explorer is één van de meest populaire file managers voor Android. Deze bestandsbeheerapplicatie wordt geroemd vanwege zijn vele mogelijkheden. Versie 2.0 is een volledig vernieuwde versie van de app, was eerst alleen als alfa-tester te downloaden, maar is sinds juli 2015 voor iedereen beschikbaar.

Lees ook: Solid Explorer nu voor iedereen beschikbaar

Solid Explorer File Manager

7. ProShot

ProShot is een 'professionele' camera-app die al tijden te vinden was voor iOS, maar inmiddels ook voor Android is uitgebracht. Met de app kun je allerlei instellingen doen, handmatig van alles regelen, maar ook profielen opstellen, waardoor je altijd de mooiste foto's maakt. Een nadeel is dat de applicatie vooralsnog alleen werkt op Android 5.1, wat de gebruikersgroep niet al te groot laat zijn.

Lees ook: ProShot: uitgebreide camera-app, maar niet voor iedereen


ProShot

8. IBAN-tool

De OveropIBAN-app is gemaakt door de Nederlandsche Bank in samenwerking met de IBAN Service NL, een dienst van Nederlandse banken. Met deze app kun je een IBAN-rekeningnummer berekenen wanneer je het oude rekeningnummer en de bank weet.

Lees ook: Nieuwe IBAN-omnummer-app van Nederlandsche Bank

IBAN-tool

9. WiFiMapper

Met WifiMapper heb je een grote database van allerlei beschikbare, gratis netwerken over de hele wereld. Dus niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld op vakantie. Is het gratis WiFi met een wachtwoord, dan is de kans aanwezig dat deze ook in de reacties genoemd wordt. Een complete app, die het WiFi-gebruik net iets aangenamer maakt en waarbij je ook zelf netwerken kunt toevoegen, handig dus!

Lees ook: WiFiMapper: de ultieme verzameling gratis WiFi-netwerken over de hele wereld

10. Qlever

Met Qlever registreer je al je klantenkaarten op je telefoon. Aan de kassa laat je simpelweg jouw zogenaamde Qlever-ID scannen; je hoeft dus nooit meer je tientallen klantenkaarten mee te sjouwen. Tevens krijg je digitaal een bonnetje als garantie, dus een map met bonnetjes is ook niet meer nodig.

Lees ook: Qlever: nooit meer een portemonnee vol klantenkaarten

Qlever

11. RockMyRun

Met RockMyRun word je gestimuleerd om je work-out beter te doen. Met de playlists en mixes van RockMyRun kun je volgens de ontwikkelaars tot 35% gemotiveerder raken en sport je dus des te harder.

Lees ook: RockMyRun levert geweldige hardloopmuziek, maar is wat prijzig

12. Snowball

Snowball is een notificatie-app, waarmee je eigenlijk een heel nieuw uiterlijk voor het notificatiecentrum te zien krijgt als je de notificatiebalk omlaag trekt. Eerder had de app in beta-status nog de functie om alle berichten van messengers te bundelen, maar de uiteindelijke app heeft dus een heel andere functie.

Lees ook: Snowball: notificatiecentrum met uitgebreide mogelijkheden

Snowball

 

 

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...