Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Winkelen en objectherkenning

12 beste nieuwe Android-apps en -games juni 2018

· 02 juli 2018

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste gloednieuwe Android-apps en -games die in juni in de Play Store zijn gelanceerd en de afgelopen weken op Androidworld zijn besproken.

Google Lens

Met Google Lens leer je echt de kracht van kunstmatige intelligentie kennen. De techniek van Google Lens herkent objecten en teksten op foto's en kan ze verklaren voor de gebruiker. Google heeft nu een aparte app voor Google Lens beschikbaar gemaakt en deze werkt ook als je je toestel ingesteld hebt op de Nederlandse taal.

Lees ons volledige artikel over de Google Lens-app hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Google Lens App

Google Podcasts

Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld kunnen ontdekken en beluisteren. Je kunt je in de app gratis abonneren op elke gewenste show en afleveringen downloaden om ze offline te beluisteren. Al je luisteractiviteit wordt automatisch gesynchroniseerd op je apparaten. Je kunt dus een podcast dus pauzeren op het ene apparaat en hervatten op een ander apparaat via de Google Assistent.

Lees ons volledige artikel over de Google Podcasts hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Podcasts

Notion - Notes, Tasks, Wikis

Met Notion - Notes, Tasks, Wikis kun je je notities beheren, je taken bij houden en je kennis op orde houden. Zoveel konden we konden we al uit de titel van de app halen, maar er is veel meer functionaliteit in deze app te vinden. Zo kun je hem voor persoonlijk gebruik inzetten, maar ook voor je werk. Je kunt een domein aanmaken en deze in teamverband inzetten. Met deze app communiceer je alle werkopdrachten, memo's en spreadsheets.

Lees ons volledige artikel over Notion hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Notion screenshots

Battery Charging Animation

Met de app Battery Charging Animation kun je er voor zorgen dat het opladen wat leuker wordt. Je kunt nu zelf een animatie kiezen die op je scherm getoond wordt tijdens het opladen. Daarnaast kan de app je een waarschuwing geven wanneer je telefoon weer wat lading nodig heeft. Je kunt er voor kiezen verschillende animaties te selecteren voor het opladen met je eigen lader of voor het laden via de USB-poort. Er zijn 42 verschillende animaties die je kunt tonen op je scherm en je kunt zelf zaken als positie, grootte, doorzichtigheid instellen.

Lees ons volledige artikel over Battery Charging Animation hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

screenshot battery charging

Slim Koken

Receptenapp Slim Koken is de vernieuwde app van  het Voedingscentrum waarmee je een gevarieerd weekmenu kunt samenstellen en bereiden. Er zijn vele gezonde recepten in lijn met de Schijf van Vijf die ook vindbaar op ingrediënten zijn. In de app kun je tevens een weekplanning maken eventueel met suggesties voor als je geen inspiratie hebt. Door het aanmaken van een profiel krijg je, op basis van jouw eigen gezinssamenstelling en voorkeuren, recepten en informatie aangeboden en kun je jouw favoriete recepten bewaren om later te raadplegen.

Lees ons volledige artikel over Slim Koken hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Receptenapp Slim Koken

Samsung Good Lock

De app Good Lock van Samsung is weer terug van weggeweest. Dit is goed nieuws voor mensen die zelf graag aan de slag gaan met Android en hun eigen voorkeuren terug willen zien. Met deze app is het onder andere mogelijk om zelf Routines aan te maken. Hierbij je zelf een trigger instellen waaraan vervolgens acties zijn gekoppeld. Denk aan het starten van diverse apps of handelingen zodra je in verbinding komt met de Bluetooth van je auto. Ook kan je instellen dat het altijd-aan scherm aan moet als je je telefoon aan het opladen bent. 

Lees ons volledige artikel over Good Lock hier.

screenshots van Good Lock Samsung

IGTV

Instagram, onderdeel van Facebook, heeft een nieuw videoplatform gelanceerd genaamd IGTV. Op Instagram zelf kunnen gebruikers video's posten met een maximale lengte van één minuut. Op IGTV is deze maximale duur verlengt tot een uur. Hiermee gaat IGTV de concurrentie aan met YouTube. IGTV is bedoeld voor amateur-videomakers. Zij kunnen tot één uur verticaal filmen en delen op het platform.

Lees ons volledige artikel over IGTV hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van IGTV

VakantiePiraten

VakantiePiraten heeft al een tijdje een app in de Play Store staan maar vond het hoog tijd om een compleet nieuwe versie te lanceren en dat hebben ze nu gedaan. Deze versie, de de oude app vervangt, bevat nieuwe zoekfilters, een gebruikersvriendelijkere interface, persoonlijke meldingen om het gebruikers zo nog makkelijker te maken om de juiste deal te vinden.

Lees ons volledige artikel over VakantiePiraten hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van VakantiePiraten-app

Dirk

Met de Dirk-app supermarktketen Dirk klanten nog verder tegemoetkomen in het aanbieden van een fijne winkelervaring. De nieuwe app werkt samen met de vernieuwde site van Dirk.nl. Hierbij is het onder andere mogelijk om een boodschappenlijstje via de site aan te maken en in te zien op de app. Verschillende lijsten voor verschillende (eet)thema's maken is ook mogelijk. Daarnaast is de app te gebruiken voor het inzien van aanbiedingen.

Lees ons volledige artikel over Dirk hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Dirk-app supermarkt

AH Tech

AH Tech is een app die helemaal van deze tijd is. De app is bestemd voor kinderen die tech leuk vinden. Allereerst zullen ze hun ouders heel lief moeten aankijken en vragen om vaak en veel boodschappen te doen bij een bepaalde supermarktketen. Op deze manier komen ze aan veel Techie AR-plaatjes. Er zijn twintig verschillende Techie AR-plaatjes in vier categorieën te sparen of te ruilen. 

Lees ons volledige artikel over AH Tech hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van AH Tech

Pokémon Quest

Pokémon Quest werd eind mei voor de Nintendo Switch aangekondigd samen met Pokémon Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee. Pokémon Quest en maakt nu de overstap naar Android. Pokémon Quest is een role-playing-game die zich afspeelt in een wereld die volledig is opgebouwd in blokken. Zelfs de hoofdpersonen vertonen kubistische kenmerken.  Het is de bedoeling dat je op zoek gaat naar schatten op Tumblecube Island.

Lees ons volledige artikel over Pokémon Quest hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Pokémon Quest

Westworld

Westworld is de mobiele game vernoemd naar de populaire HBO-serie. In deze simulatiegame leer je als nieuwe werknemer van Delos, de controle over te nemen over Westworld. Zo zul je “gasten” met “hosts” combineren en zo de meest bizarre en wilde dromen van de gasten veranderen in werkelijkheid. Het is de bedoeling dat je jouw ideale Westworld maakt.

Lees ons volledige artikel over Westworld hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Westworld

Mooie updates voor bestaande apps en games

Naast nieuwe apps en games zijn er de afgelopen maand ook een aantal mooie updates uitgebracht. Hieronder vind je een overzicht van de beste updates:

MSN Nieuws heet voortaan Microsoft Nieuws

Willem, alles over de nieuwste films om thuis of in de bioscoop te kijken

NU.nl-app is nu nog persoonlijker door het vernieuwde Mijn NU

Dit zijn de 2 nieuwe meldingen in de Buienradar-app

Met de NOS-app ben je zelf de regisseur tijdens het WK

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...