Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

12 beste nieuwe Android-apps augustus 2014

· 09 september 2014

Elke maand komen er vele nieuwe Android-apps in de Play Store. Hieronder de twaalf beste nieuwe Android-apps van augustus op een rij uit onze nieuwe apps-serie.

1. Afterlight

Afterlight is een zeer uitgebreide app om foto's te bewerken met allerlei filters en frames. Deze app is erg populair voor de iPhone en nu ook beschikbaar voor Android, waarbij het delen erg makkelijk wordt gemaakt, ook voor bijvoorbeeld Instagram of andere social media netwerken. De app vereist Android 4.0.3 of hoger en is te downloaden door op onderstaande knop te drukken voor een prijs van € 0,72.

Android app on Google Play

Afterlight

2. Blur - A Launcher Replacement

Blur is een launcher voor Android die het hele startscherm aanpast in Google Now-stijl. Hierbij kunnen zelf kaarten toegevoegd worden met allerlei extra informatie zoals het weer of de agenda. Ontwikkelaars kunnen ook hun eigen kaarten en pagina's ontwikkelen, handig om extra informatie te ontvangen als gebruiker. Blur is volledig gratis en van de makers van Talon. Deze launcher werkt alleen op Androidapparaten die draaien op Android 4.1 of hoger en is gratis te downloaden.

Mail Wise

3. Dreamdays Count down to events

Met Dreamdays kun je aftellen naar belangrijke evenementen, maar juist ook optellen vanaf belangrijke gebeurtenissen. Zo kun je bijvoorbeeld aftellen naar je trouwdag, waarbij je dit evenement een hele eigen stijl kunt geven door middel van eigen voice notes of achtergronden. Je kunt juist ook de dagen optellen, bijvoorbeeld vanaf de geboorte van één van de kinderen. De kosten voor deze prachtige app zijn € 0,74 en jouw Androidtelefoon of -tablet moet draaien op Android 4.0 of hoger.

Slingshot
Dreamdays

4. Last App Switcher

Als Last App Switcher is ingeschakeld zie je een klein zwevend icoontje en als je daarop klikt switch je snel tussen je twee laatst geopende applicaties. De applicatie vraagt weinig resources, is klein en licht en laat de fanatieke multitasker zijn apparaat nog beter gebruiken en dat geheel gratis.

Jeugdjournaal
Last App Switcher

5. Foursquare

Foursquare is veel meer dan een incheckdienst en heeft in augustus een grote update gekregen. Ontdek nu ook de beste plekjes om te eten of uit te gaan, weet waar je vrienden zich bevinden, en beoordeel de locaties waar je geweest bent. Deze populaire applicatie is gratis te installeren door op onderstaande button te klikken en werkt op Android 4.0 of hoger.

Android app on Google Play

6. Google Now Launcher

Google Now Launcher is de launcher geïntroduceerd bij Android 4.4 en als losse applicatie beschikbaar in de Play Store. Hiermee is het mogelijk het standaard-Android-uiterlijk op een toestel te krijgen met Google Now-integratie. Google Now is niet nieuw, maar vanaf begin augustus wel beschikbaar voor vele nieuwe toestellen, ook niet-Nexus.

Mail Wise

7. Google Opinion Reward

Met Google Opinion Rewards krijg je af en toe een korte vragenlijst voorgeschoteld, waarvoor je wat Play Store-tegoed krijgt als je deze invult. Vragen kunnen gaan over allerlei onderwerpen en de maximale beloning is € 0,75 per ingevulde vragenlijst. Gratis te downloaden door op onderstaande knop te klikken. De applicatie is nog niet beschikbaar in België, dus onze Belgische lezers moeten nog even geduld hebben.

SlingshotGoogle Opinion Rewards

8. Ignore No More

Ignore No More is een initiatief van een moeder die het vervelend vond dat haar kinderen niet altijd terugbelden. Met deze app wordt het toestel van het kind geblokkeerd totdat deze teruggebeld heeft. Hierna wordt er een wachtwoord vrijgegeven zodat het toestel weer ontgrendeld kan worden. De app is te verkrijgen voor € 0,75 en werkt op Androiddevices die draaien op Android 3.0 of hoger.


Ignore No More

9. Party with a Local

Met Party with a local zoek je makkelijk gezelschap voor een leuke avond in de kroeg of in de club. Geef aan wat je wil doen of zoek mensen bij je in de buurt en ontdek zo de leukste plekken, kroegen, barretjes en discotheken.  Gratis mensen ontmoeten om te clubben, druk dan op onderstaande button om Party with a Local te downloaden.


10. TapPath

Met TapPath kun je zelf kiezen met welke browser je een bepaalde link opent. Dit doe je door een, twee of drie keer te tikken. Je stelt daarbij bijvoorbeeld in dat één keer tikken betekent dat de link in Chrome geopend moet worden, twee keer in Opera, enzovoort. Android 4.0 of hoger is nodig om deze app te kunnen draaien en de éénmalige kosten bedragen € 0,69.

Android app on Google Play

11. Unclouded

Unclouded is een gratis tool om de opslag in Dropbox en Google Drive te beheren en eventueel bestanden te verwijderen. De app categoriseert alle bestanden en geeft deze fraai vormgegeven weer, net als in een file explorer. Unclouded kan lekker opruimen in je cloud-diensten en zit ook nog eens in een heel mooi jasje. De app is dus gratis te gebruiken, maar alleen vanaf Android 4.0.3.

Unclouded

12. WeTransfer

Met de officiële applicatie van WeTransfer kun je bestanden versturen vanaf je Androidtoestel naar vrienden, bekenden en anderen. De bestanden, die maximaal 10 GB groot mogen zijn, worden dan naar de WeTransfer-servers geüpload, waarna de ontvanger een downloadlink krijgt. Grote bestanden delen, download de app dan gratis door op onderstaande knop te drukken. Wel vereist de app Android 4.1 of hoger.

1Password
WeTransfer

Nog meer apps? Probeer de AW AppBlender (uitleg

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (9)
Bezig met laden van reacties...