11 Android-apps waar ik niet meer zonder zou willenn

11 Android-apps waar ik niet meer zonder zou willenn

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

1. Flamingo

Twitter is mijn favoriete sociale netwerk, al jaren. Ik gebruik ook al jaren verschillende Twitter-apps naast de officiële en sinds een aantal weken is dat Flamingo. Waarom? Hoofdzakelijk vanwege de aanpasbare kolommen die de app bevat, waar ik verschillende favoriete gebruikers en Twitterlijsten aan kan hangen. Verder zijn er voor mij voldoende instellingen om de app geheel naar mijn wensen aan te passen. Flamingo is bijna perfect. Volg je Androidworld al, trouwens?

2. Swarm

Swarm gebruik ik dagelijks om in te checken bij restaurants, supermarkten, de Mediamarkt en, ja eigenlijk overal. Je kunt met vrienden een wedstrijdje houden om zo vaak mogelijk ergens in te checken en dan 'Major' ervan te worden. Maar Swarm is ook prima te gebruiken om te checken waar je de afgelopen tijd hebt uitgehangen en met wie. Noodzakelijk nee, maar wel erg verslavend.

3. Slack

Ja, Slack, dat is voor mij de communicatietool die e-mail op den duur gaat vervangen. Het is sneller, leuker, makkelijker, handiger en intuïtiever. Met dit virtuele kantoor kun je makkelijk in teams maar ook één-op-één communiceren met vrienden, collega's of wie dan ook. Je kunt er bestanden delen, archiveren, gif'jes sturen, afbeelding plakken, bellen en uitgebreid zoeken, om maar een aantal opties te noemen.

Ik vind Slack geniaal. Maar er zijn kapers op de kust: Facebook heeft Workplace, Microsoft heeft Teams en sinds gisteren heeft Google Meet en Chat.

4. Trello

Er zijn vele online tools die ervoor zorgen dat jij je zaakjes overzichtelijk en op orde hebt. Trello is daar één van en zorgt ervoor dat je je hoofd lekker leeg kunt maken. Trello is een is een webbased-projectmanagementtool die je voor je werk, studie of privé kunt gebruiken om allerlei zaken op achter te laten door middel van borden, lijsten en kaarten. Zie het als een bord aan de muur waarop boodschappenlijstjes zijn geplakt met daarop weer post-its. Erg handig om je hoofd leeg te maken, Trello.

5. Inbox

Inbox is voor de meesten wel een bekende app. Deze e-mailapplicatie van Google is voor mij een dagelijks gebruikte app. Ik gebruik hem vooral vanwege de automatische reizen die hij aanmaakt, de integratie met Drive en andere apps en de categorieën die de app gebruikt. Dat vind ik prettiger dan de vele labels die ik in Gmail had.

6. Timehop

Ik begin de dag meestal met Timehop. Deze app laat je zien wat jij een jaar, twee jaar et cetera geleden deed door je geschiedenis op sociale netwerken te bekijken. Vaak zie ik screenshots van custom roms en benchmarks van de Galaxy Nexus, Nexus S en Nexus One maar ook foto's van feestjes, de kerstdagen en tweets van 8 jaar terug. Niet noodzakelijk, maar wel leuk.

7. Androidworld Reader

De Androidworld Reader heb ik al geïnstalleerd sinds dag 1 en gebruik het dagelijks meerdere keren om de artikelen te bekijken en jullie reacties natuurlijk te checken. Jullie hebben hem natuurlijk ook geïnstalleerd. Toch?

8. SwipePad

SwipePad is een oudje op mijn toestel. Ik gebruik de tool al jaren met veel plezier. Even vegen vanuit een door jou ingestelde hotspot en voila, allemaal handige snelkoppelingen naar jouw meest gebruikte apps. In de onderstaande review lees je alles over deze toffe app.

9. gReader Pro

gReader is voor mij een van de belangrijkste bronnen van (regio)nieuws, interessante artikelen en howto's. gReader bevat geen fancy animaties, grote afbeeldingen en meer van dat. Daarom is het voor mij de beste rss-reader die er is. Importeer simpelweg rss-feeds of die van Feedly en je bent klaar.

10. Journey

De mooiste en tevens beste (reis)dagboekapps in de Play Store is voor mij Journey. Deze app kan synchroniseren tussen verschillende platformen, het is onder andere beschikbaar als Android-app en Chrome-app. Verder zijn er widgets aanwezig en is er ondersteuning voor Android Wear-smartwatches. Ook is synchronisatie met Google Drive en Google Fit mogelijk. Oja, natuurlijk kun je ook dagelijks je ding kwijt in de app.

11. LastPass

LastPass is mijn steun en toeverlaat in het geval van de honderden accounts met inloggegevens die ik inmiddels heb verzameld. Ik gebruik het op mijn Chromebook, tablet en smartphone. Wijzigingen worden meteen gesynchroniseerd en een aantal accounts heb ik gedeeld met anderen. Deze app is samen met LastPass Authenticator erg handig en voor mij onmisbaar.

Maar genoeg over mij. Welke apps kun jij niet meer zonder? Laat het weten in de reacties!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk