Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Welke vind jij interessant?

11 beste nieuwe Android-apps december 2016

· 03 januari 2017

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste nieuwe Android-applicaties die door de ontwikkelaars in december in de Play Store zijn gezet en de afgelopen weken op Androidworld zijn besproken.

FD - zakelijk nieuws lezen

Het Financieele Dagblad heeft de app FD uitgebracht. Deze app biedt het laatste zakelijke nieuws en start met een beginscherm met verschillende tabbladen. Het eerste scherm geeft een overzicht van het nieuws en de belangrijkste beurskoersen. Het tweede tabblad bevat 'Mijn nieuws' waar je specifieke onderwerpen kunt volgen. Hier kun je ook notificaties voor instellen in de vorm van een pushnotificatie in de app of e-mail. Verder is er in FD nog een tabblad met het laatste nieuws te vinden, een tabblad met het uitgebreid beursnieuws en stijgers en dalers op de verschillende effectenbeurzen.

Lees ons volledige artikel over FD hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van FD

FastKey Launcher

FastKey Launcher is een launcher waarmee je heel snel een app kunt openen vanaf je homescreen. Omdat het een launcher is, vervangt het dus je huidige startscherm-app. Verwacht van deze launcher geen uitgebreide mogelijkheden om van alles aan te passen in deze app zoals Nova of Action Launcher 3. Wat je wel kunt verwachten is snelheid (reactietijd van 16ms) en eenvoud.

Lees ons volledige artikel over FastKey hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van FastKey Launcher

TWRP

De tool TWRP richt zich op de meer technische Android-gebruiker en laat je alternatieve software installeren, ZIP-updates downloaden en software-back-ups maken en terugzetten. Handig, maar je moet goed weten wat je doet. Bij verkeerd gebruik kan je smartphone of tablet namelijk veranderen in een dure baksteen. Let er ook op dat TWRP een hobbyproject is en de tool maar een aantal smartphones en tablets beschikbaar is. Dat zijn voornamelijk duurdere en populaire apparaten. De app verkeert nog in een open bèta. Er kunnen dus nog wat fouten inzitten, waardoor de app bijvoorbeeld vertraagt of vastloopt. De ontwikkelaars geven aan dat app-updates deze fouten moeten verhelpen. Er worden later ook meer functies toegevoegd, want de app is momenteel vrij beperkt.

Lees ons volledige artikel over TWRP hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

TWRP app

EvGenie

Aan kalender-apps geen gebrek, dus wat EvGenie doet anders? Allereerst is het een preview. Met andere woorden: nog lang niet alle functies zitten erin, zo ontbreekt bijvoorbeeld het volledige instellingenmenu en is synchronisatie nog niet mogelijk. Toch heeft het bedrijf achter Titanium Backup de app wel al in de Play Store gezet.

In de kalender-app kun je - hoe kan het ook anders - taken en afspraken invoeren. Hierbij worden veel opties geboden, waaronder eigenaar, genodigden, locatie, details en nog veel meer. Na het invoeren van de gegevens in de afspraak op verschillende plaatsen terug te zien. Zo is de traditionele kalenderweergave, een dashboard en indien gewenst op een kaart.

Lees ons volledige artikel over EvGenie hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

EvGenie screenshot

Gboard: het nieuwe Google toetsenbord

Gboard is de nieuwe versie van Google Toetsenbord, een app die al langer in de Play Store staat en komt dan ook in de plaats van die app. De nieuwste versie verandert de naam allereerst in Gboard, hetgeen staat voor Google Keyboard. Dat is echter niet de enige interessante wijziging in deze nieuwe versie van het toetsenbord.

Er is namelijk een nieuwe zoekbutton te vinden, die je mogelijk  via de instellingen een moet activeren. Hiermee kunnen tijdens het tikken allerlei zaken 'gezocht' worden via Google. Daarnaast kun je ook het thema wijzigen of de eenhandige modus aan te zetten. Het is ook mogelijk om deze zoekknop uit te schakelen.

Ons uitgebreide artikel over Gboard vind je hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van toetsenbord-app Gboard

InboxZero

InboxZero is vorig jaar in België gelanceerd en stonden daar een tijdje op nummer 1 in de Play Store in België in de categorie productiviteit. Nu is de app ook in Nederland gelanceerd. Allereerst biedt InboxZero ondersteuning voor Gmail, Outlook, Yahoo en Hotmail, Exchange staat nog op het todo-lijstje. De accounts zijn makkelijk te importeren in de app. Na het importeren verzamelt InboxZero automatisch al je e-mails per contactpersoon in één conversatie. De e-mails zelf worden weergegeven in chatbubbels, vergelijkbaar met de weergave in een sms-app als Messenger. 

Ons uitgebreide artikel over InboxZero vind je hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van InboxZero

Weerwaarschuwing KNMI

De app Weerwaarschuwing KNMI gebruikt de weerwaarschuwingsdatastroom van het KNMI om gebruikers op de hoogte te brengen van deze waarschuwingen die iedere vijf minuten worden bijgewerkt. In de app zie je de waarschuwingen van vandaag en de komende dagen op locatie en geheel Nederland. Hiervan krijg je desgewenst een notificatie. Zodra er zich dan een code geel, oranje of rood voordoet in de omgeving waar je je op dat moment bevindt, krijg je een alert.

Ons uitgebreide artikel over Weerwaarschuwing KNMI vind je hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Weerwaarschuwing KNMI

Vertrouwde contacten

Google Vertrouwde contacten, Trusted Contacts, laat je een aantal contactpersonen instellen die jouw locatie op mogen vragen wanneer ze zich ongerust maken. Jij kunt zelf ook je locatie delen met deze zogenaamde 'vertrouwde contacten' wanneer je je onveilig voelt.

Ons uitgebreide artikel over Vertrouwde contacten vind je hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Trusted Contacts

Notification Hub

Soms zie je door alle notificaties het bos niet meer. De applicatie Notification Hub kan dan wat orde in de chaos scheppen. Notification Hub verzamelt de notificaties die je ontvangt en geeft deze overzichtelijk weer. Dat kan op basis van prioriteit, maar ook op basis van tijd. Je kunt ook notificaties van bepaalde apps laten filteren, zodat deze alleen te zien zijn in Notification Hub en niet in je notificatiebalk. 

Notification Hub is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Notification Hub voor Android

Gfycat Loops

Gfycat is populair doordat gif'jes worden omgezet in video's die veel kleiner zijn en dus minder data verbruiken. Met de app Gfycat Loops kun je eenvoudig zelf ook gif'jes maken en de Gfycat-link delen via alle messengers en diensten. Daarbij kun je je camera gebruiken, maar ook beelden uit de galerij. Deze zijn vervolgens nog bij te snijden en er zijn verschillende effecten beschikbaar, waarna je kunt delen. Ook kun je door populaire gif'jes bladeren.

Gfycat Loops is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van officiële app Gfycat

ClipKey

De app ClipKey is een applicatie die je naast je normale toetsenbord-app gebruikt. Door ClipKey als invoermethode te kiezen, krijg je toegang tot alle tekst die je geknipt of gekopieerd hebt. Deze kun je dan eenvoudig invoegen. Er zijn al verschillende toetsenbord-apps die deze functie aanbieden, maar als jouw favoriet dat nog niet doet, kun je ClipKey als tussenoplossing gebruiken.

ClipKey is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van ClipKey voor Android

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...