Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

10 beste nieuwe Android-apps januari 2015

· 03 februari 2015

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste nieuwe Android-applicatie die wij in januari besproken hebben.

1. Facebook Lite

Facebook Lite is een lichtere versie van de officiële Facebook-app. De Lite-versie van de app is alleen beschikbaar in enkele opkomende markten. Deze versie is veel kleiner dan de normale app en gebruikt daarnaast ook nog een veel minder data. Daarmee is de app ideaal om te gebruiken op 2G-netwerken. De app is hier dan ook niet via onderstaande knop te downloaden en je zult een los installatiebestand moeten vinden om hier gebruik te kunnen maken van de app.

Lees ook: Facebook Lite: afgeslankte Facebook-app voor opkomende markten

2. Falcon Pro 3

Ontwikkelaar Joaquim Vergès bracht eerder al de Twitter-app Falcon Pro uit, welke inmiddels niet meer uit de Play Store te downloaden is, vanwege het aantal maximum gebruikers. Falcon Pro 3 is de nieuwe Twitter-app van deze ontwikkelaar met nog meer mogelijkheden, opties en Material Design.

Lees ook: Falcon Pro 3: nieuwe Twitter-app van bekende ontwikkelaar


Falcon Pro 3

3. Hi-Q MP3 Voice Recorder

Hi-Q MP3 Voice Recorder (Full) is een zeer uitgebreide opname-app, waarmee je van alles en nog wat kunt opnemen. Gesprekken, notities, aantekeningen of natuurlijk muziek. De instellingen zijn eindeloos en deze app biedt dan ook wel meer dan de vele andere gratis opname-apps. Voor € 3,59 te koop via onderstaande button.

Hi-Q MP3 Voice Recorder

4. Adobe Lightroom Mobile

Met Adobe Lightroom mobile wordt het bewerken van zogenaamde RAW-bestanden ook mogelijk op mobiel. De foto's die op de desktop staan en eventueel bewerkt zijn in Lightroom worden automatisch gesynchroniseerd met je Android-device. Door de mogelijkheid om ook RAW foto's te bewerken is deze nieuwe app voor Android van Adobe een krachtige tool die onder andere voor fotografen extra opties en mogelijkheden kan bieden om onderweg te werken. De app Adobe Lightroom mobile is op zichzelf gratis, maar om deze te gebruiken is er een abonnement nodig.

Lees ook: Adobe Lightroom mobile: RAW-bestanden bewerken met Android

 Adobe Lightroom Mobile

5. Microsoft Outlook

Voor het introduceren van de nieuwe Outlook-app voor Android heeft Microsoft een andere, kortere route gekozen waarbij in december 2014 bekend werd dat het bedrijf Acompli heeft overgenomen, een gewaardeerde mail-app voor Android en iOS. Microsoft Outlook die nu nog in preview is, is eigenlijk een licht aangepaste versie van Acompli. Hierdoor zien we integratie met services als Microsoft Exchange, Gmail, Yahoo Mail, iCloud. Office 365 en Outlook.com (Hotmail en MSN). Daarnaast zien we integratie met Dropbox en OneDrive als cloudopslagdienst om ook bestanden van en naar de cloud te sturen.  Het is uiteraard ook mogelijk om met de app de agenda te beheren.

Lees ook: Microsoft Outlook nu ook voor Android

Microsoft Outlook

6. Power Button Flashlight / Torch

Power Button Flashlight laat je de led aanzetten op een andere manier zoals je vaak gewend bent, namelijk via de aan/uit-knop van jouw toestel. Je moet drie keer binnen een bepaalde tijdsperiode op de powerbutton drukken om de led te activeren, waarbij je de tijd kan instellen, variërend van 2 tot en met 5 seconden. Als het scherm aanstaat is het een kwestie van vier keer drukken, de eerste keer om het scherm uit te zetten en daarna gewoon drie keer om de led te activeren.

Lees ook: Power Button Flashlight: activeer ledflitser met aan/uit-knop (geen root)

7. EQ - Music Player Equalizer

In EQ kun je zelf de kleur van de app kiezen. Deze kleuren uit het Material Design-kleurenpalet geven EQ een frisse, kleurige uitstraling. De app heeft helemaal geen poespas en is overzichtelijk in het gebruik. De app heeft ook een speciale tablet-lay-out. EQ heeft ook integratie met bestaande muziekspelers. De app werkt het beste in combinatie met een hoofdtelefoon, oortjes of externe speaker, de interne speaker van je smartphone of tablet biedt over het algemeen te weinig bereik om heel veel verschil te kunnen maken.

Lees ook: EQ: schitterende equalizer voor smartphones en tablets

EQ

8. Microsoft Office-apps

Waar eerder de previews van Microsoft Office-apps al te downloaden waren zijn de drie Office-apps nu officieel te downloaden. De apps werken echter alleen op tablets met schermdiagonalen van 7 inch of groter en Android 4.4 of hoger. Met de Word-, Excel- en Powerpointapp kun je de simpele bewerkingen doen, maar als je bepaalde elementen aan je bestanden wilt toevoegen heb je een Office-abonnement nodig.

Lees ook: Microsoft Office-apps nu officieel in Play Store te downloaden

 

9. Bluenote

Bluenote is een hele simpele, strakke to-do-lijst app voor Android met interessante opties. Zo zien we onder andere integratie met Dropbox, waardoor er meerdere apparaten gesynchroniseerd kunnen worden, maar ook handige widgets en een calendarview behoren tot de opties.

Lees ook: Bluenote: simpele maar toch krachtige notitie-app

Bluenote

10. NextSong

NextSong toont een zwevende notificatie die over welke app dan ook ligt, waarmee je kunt zien welk liedje er wordt afgespeeld en ook is het mogelijk om te skippen naar het volgende nummer. Met de Pro-versie is het mogelijk om nog meer bedienmogelijkheden te verkrijgen en je kunt applicaties uitsluiten, zodat je daar geen notificaties van de app te zien krijgt. De app werkt vanaf Android 4.4 KitKat en is te downloaden via onderstaande button.

 

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (8)
Bezig met laden van reacties...