Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2 - specificaties

De Xiaomi Mi A2  is de opvolger van de Xiaomi Mi A1. Net als zijn voorganger is dit toestel een middenklasser die voorzien is van Android One. 

De Xiaomi Mi A2 beschikt over een 6 inch lcd-scherm met de bekende 18:9-verhouding en een fullHD+ resolutie van 1080 bij 2160 pixels. Het is mogelijk om te kiezen uit drie variaties van de Mi A2. Een die beschikt over 4GB RAM en 32GB intern geheugen, een met 4GB RAM en 64GB intern geheugen en de nog eentje met 6GB RAM en 128GB intern geheugen. Het toestel wordt aangevoerd door de achtkoppige Snapdragon 660.

Bij dit toestel ligt de focus op de camera's. De primaire camera aan de achterkant is een 12 megapixelcamera met Sony IMX486-sensor f/1.75-diafragma. De secundaire 20 megapixelcamera heeft een IMX376-sensor. Beide moeten ze zorgen voor betere portretfoto's en scherpere beelden vastleggen bij weinig licht. Aan de voorkant vinden we nog een 20 megapixelcamera. Daarnaast zijn er in combinatie met kunstmatige intelligentie 300 verschillende scènes aanwezig waarvan er 12 gebruikt kunnen worden in de portretmodus. Deze portretmodus is zelflerend en zou op termijn betere portretfoto's met moeten maken.

De Mi A2 is dus voorzien van de Android One-versie van  Android 8.1 Oreo en beschikt dus over Project Treble waardoor het toestel in theorie snel van updates kan worden voorzien. De schil daaroverheen heet MIUI 9.5 maar deze zal vanzelfsprekend bij de Xiaomi Mi A2 weggelaten worden. De batterij die alles van stroom moet voorzien heeft een capaciteit van 3.010mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0.

 Xiaomi Mi A2 - prijzen en beschikbaarheid

De Mi A2 is op dit moment beschikbaar op de Nederlandse markt in de kleuren Black, Sand Gold en Glacier Blue voor een vanafprijs van 249 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk