Xiaomi Mi 10T

Xiaomi Mi 10T- specificaties

Als opvolger van de Mi 9T-reeks, die succesvol werd ontvangen in binnen- en buitenland, lanceert de Chinese techgigant op woensdag de Xiaomi Mi 10T en Mi 10T Pro. Beide toestellen vullen de huidige Mi 10-reeks aan, waarvan Androidworld eerder de Mi 10 Pro voor een review onder de loep nam. Er is sindsdien wel de nodige voortuitgang geboekt en dat zien we in de nieuwe Xiaomi-toestellen. Eén van de aanpassingen vinden we bij de schermen van de Mi 10T (Pro).

De kleuren Cosmic Black en Lunar Silver

Waar steeds meer high-end toestellen overschakelen naar 120 Hz-schermen, gaat Xiaomi op de Mi 10T en Mi 10T Pro een stapje verder met de introductie van een 144 Hz-scherm op de toestellen. Op beide toestellen wordt hetzelfde 6,67-inch scherm gebruikt met een Full HD+-resolutie (2.400x1.080 pixels). Volgens Xiaomi draait het 144 Hz-scherm, om de batterijduur te sparen, overigens niet altijd in de 144 Hz-modus. Voor video schakelt de telefoon bijvoorbeeld om naar 30 Hz of 60 Hz.

‘Segment definiëren’

Schermen met een hoge verversingsfrequentie zijn overduidelijk een beeld dat we de komende tijd steeds vaker gaan zien. Wat we - wat Xiaomi betreft - ook steeds vaker gaan zien zijn telefoons met de 108 MP-camerasensoren. Op de Mi 10T Pro is er namelijk een 108 MP-camera als hoofdcamera aanwezig, die werkt met optische beeldstabilisatie (OIS) en 8K-video kan schieten. Voor de Mi 10T is er juist een 64 MP-hoofdcamera uitgekozen.

Als aanvulling op de 108 MP en 64 MP-sensoren, bevatten de telefoons tevens 13 MP-sensoren die een groothoeklens bevatten en is er een 5 MP-sensor aanwezig met macrofunctionaliteit. Voorop de toestellen vinden we 20 MP-selfiecamera’s, die geplaatst zijn in de hole-punch notch van de Mi 10T en Mi 10T Pro.

Alles is razendsnel

Bij de razendsnelle schermen op de Xiaomi Mi 10T (Pro), mag een snelle chipset niet missen. Xiaomi heeft daar overduidelijk niet op bespaard en plaatst de Qualcomm Snapdragon 865-chipset in de Mi 10T (Pro). Tezamen met de snelle chipset krijgen de toestellen maximaal 8 GB-werkgeheugen. Op de Mi 10T Pro wordt deze opslagconfiguratie gecombineerd met 256 GB-opslaggeheugen, terwijl de Mi 10T gelimiteerd is op 128 GB-opslaggeheugen.

De vingerafdruksensor zit op beide toestellen aan de zijkant

Niet alles is dus hetzelfde op beide toestellen. Gelukkig heeft Xiaomi er wel voor gekozen om de Mi 10T en Mi 10T Pro voorzien van dezelfde batterijcapaciteit: 5.000 mAh. Hoewel je dat vaak ziet in de midrange telefoons, is het een capaciteit die je in het high-end segment nog niet vaak terugziet. Het opladen verloopt via de meegeleverde 33 watt oplader van de Mi 10T (Pro). Met de komst van snelle 65 watt-opladers, is het enigszins opvallend dat Xiaomi achterblijft in die trend.

Xiaomi Mi 10T - prijzen en beschikbaarheid

Van zodra de Mi 10T en Mi 10T Pro van Xiaomi in Nederland terechtkomen, zijn er voor de Mi 10T twee kleuren om uit te kiezen: Cosmic Black en Lunar Silver. Bij de Xiaomi Mi 10T Pro kun je terecht voor drie kleuropties: Cosmic Black, Lunar Silver en Aurora Blue.

Xiaomi Mi 10T in Cosmic Black, met een glazen achterkant en metalen frame

Voor de Mi 10T Pro rekent Xiaomi een adviesprijs van 599 euro voor 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen. Liever iets meer opslaggeheugen, dan betaal je 649 euro voor 256 GB-opslaggeheugen en 8 GB-werkgeheugen. Vooralsnog komt de Mi 10T enkel beschikbaar in één versie met 6 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen, in de kleur Lunar Silver, voor 499 euro.

Xiaomi biedt de Mi 10T en Mi 10T Pro voorlopig enkel beschikbaar via pre-order, zo meldt het in zijn persbericht. Tussen 2 en 14 oktober kan men terecht in de Mi Store in Rotterdam om de Mi 10T en Mi 10T Pro offline te pre-orderen. Vanaf 15 oktober tot en met 31 oktober is het mogelijk om de Mi 10T en Mi 10T Pro via Belsimpel en MediaMarkt te pre-orderen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk