Xiaomi 13 Lite

Review

Xiaomi 13 Lite specificaties

De Xiaomi 13 Lite is de goedkoopste telefoon uit de nieuwe 13-serie van Xiaomi. Het toestel is hiermee het goedkopere broertje van de  Xiaomi 13 en 13 Pro. De smartphone beschikt over een gebogen 120 Hz 6,55 inch Full HD+ AMOLED-paneel, een 50 MP hoofdcamera, een 4500 mAh batterij die kan worden opgeladen met een vermogen van 67W én twee selfiecamera's. 

Xiaomi 13 Lite

Dynamic Island?

De twee selfiecamera's zijn ook direct het meest opvallende aspect aan de 13 Lite. Ze zitten namelijk in een pilvormige inkeping verstopt en hiermee knipoogt het toestel een beetje naar de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max. Deze toestellen beschikken namelijk ook over deze inkeping die - samen met de functionaliteiten die erin zitten - het Dynamic Island genoemd worden.

Het Dynamic Island in deze 14 Pro en 14 Pro Max heeft van Apple enkele functionaliteiten gekregen. Zo fungeert het bijvoorbeeld als meldingsvenster, kan het gebruikt worden als media-pop-up en dient het als extra notificatieschermpje. De 13 Lite beschikt niet over bijzondere functies omtrent de pilvormige inkeping. De twee 'camera's' beschikken wel over een aantal Selfie-functies zoals 'Selfiezoom' en 'Selfie Glow'. Met deze functies kunnen je selfies beter ingezoomd en belicht worden. 

Gerelateerde artikelen

Overige specificaties

De Xiaomi 13 Lite draait op de Snapdragon 7 Gen 1-chipset. Dit is een processor van Qualcomm die bedoeld is voor de duurdere midrange modellen. De processor wordt bijgestaan door 8 GB aan RAM en 128 of 256 GB aan opslag. De telefoon beschikt als laats over een 50 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeklens en een 2 MP dieptecamera.  

De 13 Lite draait op Android 12 met hier overheen MIUI 14. Deze laatst genoemde is de nieuwe versie van de eigen softwareschil van Xiaomi. Meer hierover en over onze bevindingen van de 13 Lite, vind je hier in de review van het toestel.

Xiaomi 13 Lite prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi 13 Lite heeft een adviesprijs van 499 euro en hij is te koop in de kleuren Black, Lite Blue en Lite Pink via de winkels hieronder.

Xiaomi 13 Lite kopen
Xiaomi 13 Lite kopen
Xiaomi 13 Lite kopen

Xiaomi 13 Lite kopen

De Xiaomi 13 Lite is de goedkoopste smartphone uit de Xiaomi 13-serie. De Xiaomi 13 Lite beschikt over de Snapdragon 7 Gen 1-chip van Qualcomm. Een processor die gemaakt is voor de duurdere midrange smartphones. De 4500 mAh accu is zeker niet de grootste, maar presteert wel heel erg goed.

€ 495

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk