Xiaomi 13

Xiaomi 13 specificaties

Xiaomi heeft zijn drie nieuwe high-end smartphones voor 2023 aangekondigd. Ze zijn duidelijk ingestoken om de strijd aan te gaan met andere nieuwe premium telefoons. Het gaat om Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro en Xiaomi 13 Lite.

De Xiaomi 13 heeft een 6,39 inch Full HD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het scherm komt hier zonder gebogen randen. De telefoon gebruikt verder een 50 MP hoofdcamera, een 12 MP groothoeklens en een 10 MP telelens die ondersteuning biedt voor 3x optische zoom. De hoofdcamera is bij deze telefoon iets kleiner, namelijk 1/1.49 inch.

Net als zijn duurdere broer beschikt de Xiaomi 13 over de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip en draait het toestel op Android 13 met hier overheen MIUI 14. De accu is een kleiner 4.500 mAh-exemplaar dat kan opladen met een vermogen van 67W. Daar kun je wel een dag mee vooruit en bovendien is het toestel dus ook vrij snel weer volgeladen voor een nieuwe dag (of avond, als je een erg fanatiek telefoongebruiker bent).

Xiaomi 13

Alle kleuren van het Xiaomi 13-basismodel

Xiaomi 13 kopen

De Xiaomi 13-serie werd eerder al in China aangekondigd, maar is nu dus ook in Nederland verkrijgbaar. De Xiaomi 12-serie werd vorig jaar ook eerst in China aangekondigd alvorens de smartphones hier beschikbaar kwamen. Echter ging het bij de 13 net even anders, want daarbij werden in Nederland drie telefoons anagekondigd en in China slechts twee. Bij ons kwam ook de Lite-versie erbij.

De Xiaomi 13 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 999 euro voor het standaard model. Er zijn ook een Pro-model à 1.299 euro en een Xiaomi 13 Lite voor 499 euro. De Xiaomi 13 komt in diverse vrolijke kleuren: naast wit en zwart is er ook een lichtgroene en een blauwgrijze variant verkrijgbaar. 

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk