Xiaomi 12T Pro

Review

Xiaomi 12T Pro specificaties

Met de Xiaomi 12T Pro heeft het Chinese merk een telefoon gelanceerd die zowel inzet op sterke prestaties als op de camera, en je hoeft er ook niet de hoogste prijs voor te betalen. De 12T Pro is na de Motorola Edge 30 Ultra de tweede telefoon die is uitgerust met Samsungs ISOCELL HP1-hoofdcamera, ofwel een 200 MP sensor. Xiaomi stelt hem voor samen met het 12T-basismodel tijdens een evenement in de Duitse stad Mu

Volgens Xiaomi legt deze sensor extra veel details vast, maar hij ook veel licht kan opvangen. Dat komt omdat de sensor relatief groot is, namelijk 1/1,22 inch. De Xiaomi 12T Pro moet daarmee ook in moeilijke lichtomstandigheden goede foto's kunnen nemen. De hoofdcamera wordt niet bijgestaan door een telecamera, maar de 200 MP sensor kan wel zelf goede foto's maken met een bereik van 2x zoom. Als laatste is er nog een extra macrolens en een 8 MP groothoekcamera.

Xiaomi 12T Pro

Krachtige prestaties en snelladen

De kracht van de Pro-versie zit hem in de Snapdragon 8+ Gen 1-processor, dat is de overklokte versie van de gewone 8 Gen 1. Beide toestellen werken met 8 GB RAM en 128 GB opslag, maar je kan de Pro-versie ook verkrijgen met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslag. De 12T-serie is voorzien van een 5.000 mAh accu die je kan opladen met een 120W snellader, en de telefoons kunnen niet draadloos opladen. De telefoons draaien op Android 12 en ze krijgen drie versie-updates en vier jaar lang beveiligingsupdates.

Xiaomi 12T Pro

Het scherm van de Xiaomi 12T-serie is een 6,67 inch AMOLED-paneel met een Full HD+-resolutie. Het is geen LTPO-paneel, maar Xiaomi pakt wel uit met zijn AdaptiveSync, dat de verversingssfrequentie dynamisch aanpast op basis van de bekeken inhoud. Daarmee komt het paneel wel in de buurt van de mogelijkheden van LTPO. Daarnaast vermindert de Adaptive Reading-modus de hoeveelheid uitgestraald blauw licht om het oogcomfort te verbeteren.

En dan is er nog de behuizing van de telefoons die Xiaomi heeft afgewerkt met een gebogen achterzijde en mat glas. Zo zijn vingerafdrukken minder goed zichtbaar dan bij gewoon glas. De Xiaomi 12T Pro heeft verder nog een stel speakers die door de audiofabrikant Harman Kardon zijn ontwikkeld, en de vingerafdrukscanner zit bij beide telefoons onder het scherm.

Xiaomi 12T Pro kopen

De Xiaomi 12T Pro is te koop vanaf 749 euro in de kleuren zwart, zilver en blauw.

Xiaomi 12T Pro kopen
Xiaomi 12T Pro kopen
Xiaomi 12T Pro kopen

Xiaomi 12T Pro kopen

De Xiaomi 12T Pro is een nieuwe high-end smartphone van Xiaomi en valt onder de 'budget high-end' T-serie van het bedrijf. Het toestel richt zich met een 200 MP hoofdcamera voornamelijk op fotografie. Met deze 200 MP hoofdcamera biedt Xiaomi namelijk als een van de eerste smartphonefabrikanten een 200 MP camera aan.

Vanaf 799 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk