TCL 20 R 5G

Review

TCL 20 R 5G - Specificaties

5G toegankelijk maken voor een grote doelgroep, dat is waar het veel smartphonefabrikanten om te doen is, en dat geldt ook voor TCL.  De 20R 5G gaat daarbij helpen, want het is een goedkope smartphone die uitpakt met zijn chipset en het scherm.

Laat ons met dat scherm beginnen, want dat is een relatief groot 6,52 inch exemplaar met een waterdruppelinkeping. Het heeft een HD-resolutie van 1600 x 700 pixels, iets wat we wel vaker zien bij telefoons uit het lage segment, maar anderzijds heeft het paneel een 500 nits helderheid. Dat is goed voor telefoons in deze prijsklasse. Een andere troef is de 90 Hz verversingssnelheid. Het paneel toont met andere woorden 90 frames in een seconde en dat zorgt ervoor dat animaties er soepeler uitzien. Gebruikers kunnen ook kiezen voor de adaptieve verversingssnelheid voor energiebesparing.

TCL 20 R 5G

5G en drie camera's

Het hart van deze 20R 5G is de nieuwe MediaTek Dimensity 700-processor: een 2,2 GHz chipset met geïntegreerde 5G-modem. Het is een energiezuinige 7 nanometer processor en hij wordt bijgestaan door 4 GB RAM en 64 GB opslag. Het apparaat verschijnt met een 4500 mAh, maar zonder een snellader, en wat de software betreft, kan je rekenen op Android 11. Gebruikers kunnen de telefoon ontgrendelen dankzij de vingerafdrukscanner op de achterzijde.

TCL 20 R 5G

Verder is er de camera en TCL 20R 5G gebruikt een totaal van drie lenzen op de achterzijde. Een 13 MP sensor is de hoofdcamera en hij wordt bijgestaan door een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera. Aan de voorkant zit dan weer een 8 MP sensor, en volgens TCL kan die ook gebruikt worden voor gezichtsherkenning. Alleen zouden wij dat wel afraden.

TCL 20 R 5G - prijzen en beschikbaarheid

De TCL 20 R 5G is verkrijgbaar in de kleuren Granite Grey en Lazurite Blue. In de Benelux zal het toestel beschikbaar zijn vanaf eind oktober voor een adviesprijs van 179,99 euro.

  • TCL 20 R 5G - 179,99 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk