Sony Xperia 5 IV

Review

Sony Xperia 5 IV - specificaties

Na de Xperia 1 IV die in het voorjaar op de markt kwam, heeft Sony bewust heel wat van zijn functionaliteiten overgebracht naar de nieuwe Xperia 5 IV. Net als de grotere telefoon zet ook Sony deze in der verf als een toestel voor contentmakers.

Dat begint bij de camera's die real-time autofocus toepassen met alle lenzen, en dat gebeurt door scherm te stellen op de ogen. Tijdens het filmen kan je telefoon dus een onderwerp dat beweegt scherp houden. Dat werkt nu ook in de 'Basic'-modus van de camera-app. Filmen kan met de Xperia 5 IV in 4K en aan 120 fps met de drie camera's. Je kan ook, beelden tot vijf keer vertragen met de slow-motionfunctie.

Livestreams en helderder scherm

Wie geregeld livestreams doet met zijn telefoon, kan dat nu rechtstreeks vanuit de Videography ¨Pro-app van Sony. Je kan die ook combineren met een vlogmonitoraccessoire dat je aan de achterzijde van de Xperia 5 IV als een viewfinder kan gebruiken. Je kunt die apart aanschaffen. Verder heeft Sony de selfiecamera verbeterd, en er is nu een grotere 12 MP sensor aan de voorzijde. Er is ook nog steeds een fysieke cameraknop om foto's te maken.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Sony Xperia 5 IV

Verder pakt Sony opnieuw uit met een 6,1 inch OLED-paneel dat een Full HD-resolutie heeft en een smalle 21:9-beeldverhouding. Net als bij de Xperia 1 IV is ook bij deze telefoon de helderheid van het scherm sterk toegenomen: het is meer dan de helft helderder vergeleken met zijn voorganger. 

Kwalitatief geluid, grotere accu

De Xperia 5 IV heeft ook nog steeds een stel stereoluidsprekers en er is een 3,5 mm audiojack aanwezig. De telefoon ondersteunt de geluidseffecten van Dolby Atmos, de LDAC-codec voor hifi-geluid en ook 360 gradengeluid. Samen met het scherm kan de Xperia 5 IV content weergeven die voor IMAX is geoptimaliseerd, dat is een bekende standaard voor bioscopen.

Daarnaast beweert Sony dat de Xperia 5 IV uitermate geschikt is voor het opnemen van muziek en geluiden. In de Music Pro-app kan je geluiden opnemen, mixen en ze opslaan in de cloud. Geluiden klinken dan alsof ze met professionele studio-apparatuur zijn opgenomen, aldus het Japanse merk.

De Sony Xperia 5 IV draait op een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 Processor. Hij heeft 8 GB RAM en 128 GB opslag. Je kan de opslag altijd uitbreiden via een microSD-kaart. Verder is de accucapaciteit van de telefoon sterk toegenomen, want hij heeft een 5.000 mAh batterij, vergeleken met 4.500 mAh bij zijn voorganger. 

Sony Xperia 5 IV kopen

De Sony Xperia 5 IV is midden september te koop vanaf 1049 euro, en dat maakt hem 50 euro duurder dan zijn voorganger. Je kan hem vinden in de kleuren Zwart, Groen en Ecru White.

  • Sony Xperia 5 IV - 1049 euro
Sony Xperia 5 IV
De populairste artikelen over Sony

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk