Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip - specificaties

De Samsung Galaxy Z Flip komt samen met de Galaxy Fold in het schap vouwbare telefoons te liggen. Dat wil zeggen dat de telefoons beschikken over een scherm dat kan vouwen. Bij de Fold is dat over de lengte en de Z Flip vouwt het scherm over de breedte.

Vouwbaar scherm

Samsung Galaxy Z Flip  toont, als het uitgevouwen is, een langwerpig 6,7 inch Infinity Flex-scherm met een resolutie van 2636 bij 1080 pixels (425 ppi). De beeldverhouding is 22:9 en bovenin het scherm zit een camera-inkeping. Het scherm  ondersteunt onder andere HDR10+ en heeft een laag gemaakt van het zogenaamde 'Ultra Thin Glass', wat een aanzienlijk betere bescherming zou moeten bieden dan dat van de Galaxy Fold.

De Galaxy Z Flip heeft ook een tweede scherm aan de buitenzijde al is het met zijn 1,06 inch (300 x 112 pixels en 303 ppi) wel een stuk kleiner. Het is Super AMOLED-paneeltje biedt ondersteuning voor Always On en wordt gebruikt om de datum, de tijd en de batterijstatus weer te geven. Je krijgt ook realtime meldingen zodat je eenvoudig een oproep kunt beantwoorden zonder het toestel open te vouwen of op een chat te reageren door eenvoudig op de melding te tikken en de Galaxy Z Flip uit te vouwen.

De Galaxy Z Flip kan opengevouwen in vrijwel elke hoek openstaan, waarmee selfies die meer van de wereld om je heen laten zien en videochats met Google Duo ineens mogelijk zijn. Bovendien kan dit allemaal handsfree, ideaal voor het maken van vlogs.

One UI met Flex mode

Het scherm is daarnaast in samenwerking met Google geoptimaliseerd, via de software One UI met Flex mode, voor een op maat gemaakte gebruikerservaring voor de vouw-vormfactor van Galaxy Z Flip. Wanneer het apparaat vrijstaand is, splitst het display zich automatisch op in twee 4-inch schermen, om gemakkelijk content te bekijken op de bovenste helft van het display en deze te bedienen op de onderste helft. Zo kun je ook gemakkelijk op YouTube aan de bovenkant video's bekijken terwijl je zoekt naar andere video's, beschrijvingen leest en opmerkingen schrijft aan de onderkant.

Qualcomm Snapdragon 855 Plus en dubbele accu

In de Galaxy Z Flip ligt de Snapdragon 855 Plus, een van de snelste chipsets uit 2019. De chipset wordt gecombineerd met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Dit opslaggeheugen is niet uitbreidbaar.

De vouwbare telefoon heeft vanwege zijn formaat een dubbel accu. Gezamenlijk hebben deze een capaciteit van 3300 mAh en Samsung voegt er ondersteuning voor snelladen met een vermogen van 15 watt aan toe. Laden geschiedt via een usb type c-poort en draadloos laden (tot 9 watt) is ook een optie.

Camera's

Samsung heeft de achterzijde voorzien van twee camera's, elk met een resolutie van 12 megapixels. De hoofdsensor heeft een f/1.8-diafragma en wordt aangevuld door een ultragroothoekcamera met een gezichtsveld van 123 graden en een f/2.2-diafragma. De camera aan de voorkant van de nieuwe opvouwbare smartphone is te vinden in de ronde inkeping in het scherm en heeft een resolutie van 10 megapixels en een f/2.0-diafragma. Samsung heeft deze selfiecamera ook voorzien van autofocus en dat is bijzonder. Wellicht wil het bedrijf hier influentials mee trekken.

De Galaxy Z Flip weegt 183 gram en heeft aan de zijkant een vingerafdrukscanner in de rand van de behuizing. Wanneer geopend, is het apparaat 7,2 millimeter dik. Eenmaal dichtgevouwen, is het apparaat 15,3 of 17,3 millimeter hoog. De Galaxy Z Flip draait op Samsungs One UI 2.0 dat gebaseerd is op Android 10.

Samsung Galaxy Z Flip - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Z Flip is in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 1500 euro in kleuren Mirror Purple en Mirror Black. De Samsung Galaxy Z Flip koop je onder andere bij BelsimpelCoolblueMediaMarkt, of bij deze winkels

Hier vind je prijzen in combinatie met een abonnement

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk