Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Samsung Galaxy XCover 6 Pro specificaties

Er is een nieuwe rugged smartphone van Samsung op komst: de Galaxy XCover 6 Pro.  De smartphone is gelekt op renders van het betrouwbare OnLeaks en ze onthullen een rugged design dat sterk gelijkt op zijn voorganger: de XCover 5. Alleen valt wel op dat de telefoon dit keer kleinere schermranden heeft en een tweede cameralens.

Het scherm is ditmaal een 6,6 inch LCD, wat een stuk groter is dan het 5,3 inch paneel van de XCover 5. Samsung gebruikt deze keer ook een Full HD-resolutie, maar de verversingssnelheid blijft wel 60Hz. Op het vlak van prestaties is er ook een upgrade over de ganse lijn. De XCover 6 Pro heeft een Qualcomm Snapdragon 778G-processor met 5G-modem en verder is er 8 GB RAM en 128 GB opslag. De accu is daarnaast ruim een kwart groter geworden en er is nu een 4.050 mAh accu. De XCover 6 Pro werkt ook op Android 12.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro

De Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Een ander aspect dat opvalt is de camera. Naast de 50 MP hoofdsensor is er plaats voor een groothoekcamera met 8 of 12 MP. Er is ook nog altijd een 3,5 mm audiojack en Samsung heeft bovenaan op de telefoon een extra knop. Vermoedelijk kunnen gebruikers daar zelf een doeleinde aan geven. De telefoon zal ook water- en stofbestendig zijn en de XCover 6 Pro is daarom IP68-waterdicht.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Samsung brengt deze telefoon wel uit met een 3,5 mm audiojack

Samsung Galaxy XCover 6 Pro kopen

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze telefoon op de markt zal komen en wat de adviesprijs zal zijn. De XCover 5 kwam vorig jaar voor 289 euro op de markt, maar de krachtigere specificaties van de XCover 6 Pro doen ons vermoeden dat deze iets meer zal kosten.

De populairste artikelen over rugged apparaten

Afbeeldingen: OnLeaks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk