Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 - specificaties

Samsung heeft naar eigen zeggen de beste smartphonecamera ooit met de Galaxy S9 afgeleverd. De Galaxy S9 beschikt over camera achter van 12 megapixel inclusief optische beeldstabilisatie. De Super Speed Dual Pixel-sensor en eigen processorkracht wordt gecombineerd om tot twaalf foto’s in één beeld.

De Galaxy S9 kan in slowmotion-video vastleggen, augmented reality-emoji maken en schakelen tussen twee diafragma's f/1,5 en van f/2,4 om zo scherpere en heldere beelden vast te kunnen leggen. Samsung noemt het Dual Aperture en laat automatisch meer licht binnen wanneer het donker is, en minder licht wanneer de situatie daar om vraagt.

De camera van de S9 kan ook gebruikt worden om AR Emoji te maken. Hiervoor wordt een speciaal algoritme gebruikt, die 2D-beelden omzet naar een 3D-model. Zo maak je dus van een selfie een emoji die je in verschillende apps kunt gebruiken zoals WhatsApp. Bixby kan via augmented reality en deep learning informatie uit de omgeving ophalen. Richt hiervoor de camera bijvoorbeeld op een monument en Bixby geeft je informatie erover. Ook kan Bixby vreemde talen en valuta voor je omzetten en producten voor je aanschaffen die je ergens hebt gezien. Verder houdt Bixby via de camera je calorieverbruik gedurende de dag bij.

Samsung wil beeld en geluid naar een hoger niveau tillen en heeft hier behoorlijk aan gesleuteld. Op de S9 zien we wederom het mooie Super AMOLED-scherm. Die van de Galaxy S9 is 6,2 inch groot en heeft een Quad HD-resolutie en de bekende 18,5:9-beeldverhouding, wat Samsung onder de term 'immersive display' schaart. Ook het geluid is verbeterd en vind je terug in de stereospeakers getuned door AKG. Daarnaast ondersteunen beide toestellen Dolby Atmos wat moet zorgen voor 360?-geluidservaring.

De nieuwe SmartThings-app van Samsung is ook op de S9 te vinden waarmee je een Samsung smart-tv of -wasmachine kunt verbinden aan je smartphone. Zo kun je deze apparaten onderweg of op kantoor besturen. De Samsung DeX heeft ook een makeover gekregen. Met deze docking station sluit je de S9 aan op een monitor, toetsenbord en muis zodat je bijvoorbeeld ook kunt gamen. De S9 fungeert hierbij als touchpad.

Overige specificaties zijn de Exynos 9810 waarvan de snelste vier kernen draaien op 2.7GHz draaien en 6GB en en 64GB intern geheugen. De Samsung Galaxy S9 en S9+ met 256GB intern geheugen komen later dit jaar op de markt.

> Wil je meer weten over dit toestel, de verschillen ten opzichte van de Galaxy S8 en de beschikbare hoesjes en covers? Check dan onze eerste indrukkenGalaxy S8 tegenover de Galaxy S9 en de beste Galaxy S9-hoesjes.

Klik hier

Samsung Galaxy S9 kopen

De Samsung Galaxy S9 heeft een adviesprijs van € 849 en is leverbaar in de kleuren Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple. 

De Samsung Galaxy S9 is onder andere te koop bij de officiële Samsung-shopMobielCoolblueBol.comBelsimpel  en MediaMarkt. Met abonnement is het toestel ook verkrijgbaar bij VodafoneTelfortKPN en Tele2.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk