Samsung Galaxy S7 Edge

Scherm en accu S7 Edge

De Samsung Galaxy S7 Edge is de variant in de Galay S7-serie met gebogen schermranden, maar dat is niet het enige verschil ten opzichte van de normale S7. Het toestel heeft daarnaast ook een grotere beelschermdiagonaal van 5,5 inch, ten opzichte van het 5,1 inch scherm van de normale variant. Het 5,5 inch Super AMOLED QHD-scherm brengt een schitterend helder beeld voort en zorgt hiermee voor diepe, volle kleuren. Een nieuwe functie die dit jaar is toegevoegd door Samsung is het always-on-scherm. Hiermee is altijd informatie op het scherm te zien, variërend van de tijd, accupercentage en eventuele gemiste oproepen en berichten. Overige notificaties zijn niet zichtbaar. Daarnaast is ook de accucapaciteit een stuk groter: een stevige 3600 mAh-accu. Er waren dagen dat deze rond de 4,5 uur was, een mooie prestatie van Samsung. Net als bij de vorige edities in de vlaggenschip-serie van Samsung, wordt er bij de Samsung Galaxy S7 Edge een quickcharger meegeleverd, die ervoor moet zorgen dat het toestel snel opgeladen wordt.  

De Galaxy S7 Edge is volgens Ruud de Androidbaas van 2016.+

Snelheid en opslag Galaxy S7 Edge

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S7 Edge vinden we de Exynos 8890-chipset met een octacore-processor. Dit in combinatie met 4GB RAMgeheugen moet ervoor zorgen dat probleemloos alle acties uitgevoerd kunnen worden. Qua opslag heeft Samsung er ervoor gekozen om alleen een 32GB-versie op de markt te brengen. Deze is wel uit te breiden met een microSD-kaart welke gebruikt kan worden in het verlengde van de SIM-kaartlade en heeft ondersteuning tot 200GB.

Camera en knoppen Galaxy S7 Edge

Aan de rechterzijkant vinden we de powerbutton, links de volumetoetsen. Onderop is ruimte voor de speakers, microUSB-aansluiting en 3,5mm jack. De camera aan de achterzijde is een 12 megapixel-exemplaar en heeft een F 1.7-sensor die nog betere foto's moet maken bij slechte lichtomstandigheden. Voor selfies kan de 5 megapixelcamera aan de voorkant gebruikt worden.

Software en IP68

Qua software is er niet zoveel spannends gebeurd op de Galaxy S7. TouchWiz is nu gelukkig redelijk te doen is, alhoewel het hele systeem wel nog zo'n 8GB in beslag neemt. De Samsung Galaxy S7-serie is stof- en waterdicht. De Samsung Galaxy S7 Edge heeft dan ook een IP68-certificering. Dit houdt in dat de toestellen volledig beschermd zijn tegen stof en ze zijn minimaal 30 minuten waterdicht op een diepte van minimaal 1 meter.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 Edge  heeft een adviesprijs van € 799 . De officiële aankondiging vond plaats tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op 21 februari, waarna tevens de pre-order van start ging.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk