Samsung Galaxy S7

Met de Samsung Galaxy S7 komt de Zuid-Koreaanse fabrikant met een nieuw toptoestel op de markt. Deze serie heeft high-end specificaties en wordt elk jaar vernieuwd. Er zijn twee varianten, de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Beide met ongeveer gelijke specificaties, waarbij de Edge een afgerond (en groter) scherm heeft. Meer informatie over de S7 Edge kun je hier vinden.

Snelheid en scherm Galaxy S7

De Galaxy S7 wordt aangedreven door een Exynos-chipset, die door Samsung zelf wordt geproduceerd. Dit is een octacoreprocessor die de laatste jaren zijn kracht heeft bewezen in vorige modellen. Met de Galaxy S7 hoef je er dus niet bang voor te zijn dat je te weinig snelheid hebt, voor 2016 is dit zeker één van de toptoestellen qua prestaties.

Op de S7 vinden we een 5,1 inch Super AMOLED-scherm, hetgeen bekend staat om zijn heldere en diepe kleurweergave. Dit is bij de Samsung Galaxy S7 ook niet anders. De kleuren spatten ook hier van het scherm af zoals je dat zou verwachten bij dit type schermen. Ook hier is gekozen voor een resolutie van 2560x1440, ook wel QHD genoemd. Op dergelijke schermen is het onmogelijk om pixels te onderscheiden met het blote oog. 

Camera en software S7

Op de S7 vinden, net als op praktische elke andere smartphone, twee camera's. Aan de voorzijde is dit een 5 megapixel-exemplaar, ruim voldoende om mee te videobellen of selfies te maken. Aan de achterzijde is deze smartphone voorzien van een 12 megapixel-camera die foto's schiet van goede kwaliteit. Net als bij de vorige edities van de Galaxy S, is ook deze camera veelbelovend en in staat om snel goede foto's te maken. 

Het geheel moet natuurlijk ook aangedreven worden door software. Dit is, bij lancering, Android 6.0 Marshmallow met daar overheen TouchWiz. Dit is de grafische schil die Samsung al jaar en dag gebruikt waarbij er extra functies toegevoegd worden ten opzichte van de reguliere Android-versie. Ook is het gebruik van bijvoorbeeld thema's mogelijk.

Opvallende keuzes

Samsung heeft in 2016 opvallende keuzes gemaakt bij het vlaggenschip. Waar ze bij de Galaxy S6 volledig afgestapt waren van de waterdichtheid, is dit bij de S7 wel weer toegevoegd. Dat wil dus zeggen dat het toestel stof- en waterdicht is. Maar dat is niet de enige opvallende keuze. Ook het toevoegen van een microSDkaart-slot is nieuw. Dit werd voorheen altijd toegevoegd, maar ook in het model van vorig jaar was dit verdwenen, tot grote ontevredenheid van de gebruikers. Deze, vaak mondige, gebruikers hebben er misschien wel voor gezorgd dat dit weer terug is gekomen in de S7. 

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 heeft een adviesprijs van € 699 . De officiële aankondiging vond plaats tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op 21 februari, waarna tevens de pre-order van start ging.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk