Samsung Galaxy S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 Edge is het tweede toestel uit de stallen van Samsung waarbij gebruik wordt gemaakt van een gebogen display. Waar de Note Edge het eerste toestel was en aan één kant een curved display had heeft Samsung er bij de S6 Edge voor gekozen om dit aan twee kanten te implementeren. Deze unieke feature is (nog) niet te vinden bij andere toestellen en is meer dan een gimmick.

Deze randen moeten gezien worden als externe displays en kunnen daardoor gebruikt worden om allerlei informatie te tonen, sneller tussen applicaties te wisselen, notificaties of andere informatie te tonen. Als het toestel plat op een tafel ligt of op bijvoorbeeld het nachtkastje is informatie nog steeds direct te zien, zonder het toestel op te hoeven pakken. Ook zal er een gehele accessoires-lijn speciaal voor de S6 Edge worden uitgebracht, waaronder speciale hoesjes en covers.

Benchmarks en specificaties

In verschenen benchmarks wordt de pure rekenkracht van de S6 Edge uitgebreid aangetoond. Dit heeft ten eerste te maken met de gebruikte hardware. Het toestel is immers gebaseerd op de Samsung Galaxy S6 en bevat dan ook dezelfde high-end hardware als dat toestel. 

Zo is er een Exynos 7420-chipset aan boord met acht rekenkernen. Deze nieuwe chipset moet niet alleen sneller zijn dan zijn voorgangers en de concurrentie, maar verbruikt ook een stuk minder energie. Het display heeft een diagonaal van 5,1 inch en een resolutie van 2560x1440 pixels. Daarnaast is er 3GB werkgeheugen aanwezig en wordt er gebruikgemaakt van een unibody-behuizing. De accu heeft een capaciteit van 2600mAh, het toestel is draadloos op te laden en voorzien van een 16 megapixel-camera met Optical Image Stabilisation.

Software

Software zal bij de Galaxy S6 Edge ook een grote rol gaan spelen en ook hierdoor is het toestel een stuk sneller dan de vorige generaties. Waar Samsung bij de vorige toestellen veel extra applicaties toevoegde is dat bij de S6 Edge een stuk minder. Hierdoor zijn de prestaties niet alleen beter, maar is het uiterlijk ook een stuk rustiger en minder druk. De TouchWiz-schil die Samsung al jaren gebruikt op smartphones en tablets zal wel aanwezig zijn, maar zal niet meer zo zwaar zijn, waardoor de ervaring minder is.

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen van de Galaxy S6 Edge liggen een stuk hoger dan die van de S6. De kleuren waarin de S6 Edge beschikbaar wordt zijn goud, wit, zwart en donkergroen. Deze versie met gebogen schermranden komt ook uit met 32GB, 64GB of 128GB opslaggeheugen.

→Samsung Galaxy S6 Edge 32GB € 849

→Samsung Galaxy S6 Edge 64GB € 949

→Samsung Galaxy S6 Edge 128GB € 1049

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk