Samsung Galaxy S23 FE

Samsung Galaxy S23 FE specificaties

De Samsung Galaxy S23 FE - wat staat voor Fan Edition - moet de meest betaalbare variant uit de Galaxy S23-serie worden. De Fan Edition-smartphones van Samsung zijn varianten op de high-end toestellen uit de S-lijn van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Eerder kwam Samsung al met de Galaxy S20 FE en S21 FE.

De smartphone moet volgens deze geruchten de beschikking gaan krijgen over de Snapdragon 8+ Gen 1-chipset. Dit is de snelste processor van Qualcom van vorig jaar. Andere geruchten spreken echter over de Exynos 2200-chip. Dit is een chip van Samsung zelf die ook in de Galaxy S22-serie terug te vinden is. Het is mogelijk dat Samsung weer twee varianten op de markt brengt. Het is dan aannemelijk dat wij hier in Europa de Exynos-variant krijgen.

Eerder waren de FE-toestellen in Europa qua processor nog gek genoeg beter dan de vlaggenschepen van Samsung. Dit omdat Samsung ervoor koos om een high-end Qualcomm-chip te gebruiken in plaats van een eigen geproduceerde Exynos. De rollen lijken nu echter te worden omgedraaid. 

High-end camera's

De Galaxy S23 FE krijgt volgens de laatste geruchten daarbij dezelfde 50 MP hoofdcamera en groothoeklens als de S23 en S23+. De telecamera zal wel anders zijn, hiervoor zal Samsung waarschijnlijk een 8 MP variant gebruiken die 3x optisch kan zoomen. 

Gerelateerde artikelen

De accu van de Samsung Galaxy S23 FE wordt verder groter als die in de S23, 4500 mAh ten opzichten van 3900 mAh. De S23 FE krijgt daarbij een 6,5 inch AMOLED-paneel krijgen en wordt hiermee groter dan de Galaxy S23 die een 6,1 inch scherm bezit. Qua design lijkt de S23 FE erg veel op de S23(+) getuige de beelden van Smartprix hieronder. 

Samsung Galaxy S23 FE prijzen en beschikbaarheid

Het is nog niet helemaal zeker of we de S23 FE echt mogen verwachten, maar volgens de laatste geruchten moet het toestel er toch echt gaan komen. We verwachten het toestel rond oktober voor een prijs van om en nabij de 750 euro. Zodra we meer weten werken we deze pagina bij.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk