Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 specificaties

De Samsung Galaxy S23 wordt de opvolger van de Samsung Galaxy S22 en zal net zoals dit toestel het basismodel zijn in de nieuwe S-serie van Samsung. Deze serie zal volgend jaar overigens weer bestaan uit drie modellen. Dit worden naar alle waarschijnlijkheid de 'gewone' S23, de S23+ en de S23 Ultra. 

De Galaxy S23 krijgt volgens de laatste geruchten een 3900 mAh-accu. De accuduur is bij het basismodel van de Galaxy S-serie al enkele jaren een minpunt van de telefoon. Dat lijkt met de 23 dus niet veranderen. Toch heeft Samsung wel plannen om dit pijnpunt met een softwarematige oplossing te verhelpen.

Afbeeldingen: Digit

Prestaties en design

Samsung kiest er al heel wat jaren voor r om zijn vlaggenschepen in twee processorvarianten op de markt te brengen. De één bezit dan een eigen Exynos-chipset, de ander een processor van Qualcomm. Dit jaar waren de geruchtenverspreiders het echtervaak niet helemaal met elkaar eens over welke processor Samsung dit jaar zal willen gaan gebruiken. 

Eerst werd er namelijk gedacht dat Samsung geen Exynos-processor zal gaan gebruiken, later dat dit wel het geval zal zijn en weer later dat Samsung toch alleen een Qualcomm-processor zal gaan gebruiken. De Zuid-Koreaanse fabrikant zal zelfs helemaal gaan stoppen met het maken van de Exynos-processoren. Volgens de laatste geruchten zullen alle smartphones uit de S23-serie draaien op de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset. 

Eind september van 2022 zijn verder al de eerste renders van de Galaxy S23 opgedoken. Op deze renders zien we dat de S23 geen camera-eiland meer zal krijgen. Daarentegen krijgt het toestel, net als de S22 Ultra, losse cameralenzen op de achterkant.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S23 kopen

De Samsung Galaxy S23 verschijnt in februari op de markt. Zijn voorganger, de Galaxy S22, was vanaf 849 euro te koop.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy S23

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk