Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 - specificaties

En opvallend onderdeel van de Note 8 is het scherm aan de voorzijde. Bijna de gehele voorkant bestaat uit scherm, de bezels zijn minimaal, net zoals we dat gezien hebben bij de Samsung Galaxy S8. Op de Note 8 vinden we een 6,3 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 2960x1440. Dit betekent ook hier weer een beeldverhouding van 18,5:9. 

De Note 8 is verder IP68-gecertificeerd en dat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is.  Onder de motorkap vinden we een eigen Exynos-chipset, de 8895 die we ook kennen van de S8-serie. Aan werkgeheugen heeft de Note 8 6GB beschikbaar, een kleine boost ten opzichte van de S8. De afmetingen van het toestel zijn: 162,5mm x 74,6mm x 8,5mm.

Mocht je je zorgen maken over opslag, standaard wordt er 64GB meegeleverd en dit is eventueel uit te breiden via microSD-kaart. 

Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera met een resolutie van (twee keer) 12 megapixel. Dit is nieuw voor Samsung en de eerste keer dat ze dit doorvoeren in een vlaggenschip. De ene camera doet dienst als groothoeklens en heeft een f/1.7 lensopening met de beschikking over autofocus. De tweede camera is een telelens die voor twee keer optische zoom moet zorgen. In beide camera's is optische beeldstabilisatie aanwezig, hetgeen je merkt tijdens het filmen. Aan de voorkant vinden we een 8 megapixel-camera.

Qua software zien we natuurlijk speciale toepassingen voor de S Pen, die ook dit jaar weer aanwezig zal zijn. Het geheel draait op Android Nougat en zal in de toekomst voorzien worden van een update naar Android 8.0 Oreo.

Samsung Galaxy Note 8 - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8 wordt verkocht voor 999 euro. Dit kan bij verschillende retailers zoals Mobiel.nlCoolblueMediaMarkt en Belsimpel, maar ook in de officiële Samsung-shop

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk