Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 is 2 augustus gepresenteerd waarbij dit het nieuwe paradapaardje van de Zuid-Koreaanse fabrikant is geworden voor de tweede helft van 2016. De naam Samsung Galaxy Note 7 is opvallend, hierbij de Galaxy Note 6 overgeslagen. Dit heeft te maken met het feit dat Samsung de productnamen gelijk wil trekken met de Galaxy S-serie. 

Het toestel heeft een afgerond scherm aan beide zijden, een 5,7 inch Quad HD-scherm en is geklokt op 2,3 GHz. In combinatie met 4GB geheugen moet dit zorgen voor de rekenkracht in de Galaxy Note 7. Daarnaast is de phablet voorzien worden van een 3500mAh-accu en uiteraard geleverd worden met een stylus. Er is een 12 megapixel-camera uit de S7-serie ook op dit toestel aanwezig.

Opvallend is ook de irisscanner, die gebruikt kan worden op de Galaxy Note 7. Dit zorgt voor extra beveiliging en kan gebruikt worden om de smartphone te ontgrendelen. 

De Galaxy Note 7 is voorzien van Android 6.0.1 en zou vanaf 2 september officieel in Nederland en België verkocht gaan worden. De adviesprijs van het toestel bij introductie was € 849, maar het toestel is hier nooit officieel verkocht. Aanhoudende problemen met accu's die te warm werden, zo vlam konden vatten en konden ontploffen hielden aan. Zodoende heeft de fabrikant op 11 oktober 2016 naar buiten gebracht het toestel niet meer te produceren of verkopen. Dat leverde het bedrijf een financiële tegenvaller op van tientallen miljarden euro's en natuurlijk ook een besmeurde naam.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk