Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold 

Acht jaar geleden kwam Samsung met het eerste flexibele display-prototype in 2011 en nu, in 2019, brengt de Samsung Galaxy Fold de materialen, het ontwerp en de display-innovaties samen.

De Samsung Galaxy Fold is Samsungs eerste vouwbare telefoon en beschikt over 's werelds eerste 7,3 inch Infinity Flex Display. Dit flexibele display kan worden gevouwen tot een compacte versie met een cover-display. Je schuift hem uit je zak om eenvoudig met één hand te bellen of berichten te versturen. Je kan het scherm ook openvouwen om op een groter schermoppervlak te browsen, video's te bekijken of digitale tijdschriften te lezen.

Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland licht toe: “Vandaag maakt Samsung het onmogelijke mogelijk met de introductie van een baanbrekende mobiele innovatie. Galaxy Fold creëert met ons Infinity Flex Display eindeloze nieuwe mogelijkheden. Galaxy Fold past opgevouwen in je broekzak én heeft een groot scherm om optimaal te multitasken.”

Speerpunten Galaxy Fold

De Galaxy Fold is volgens Samsung een categorie op zich, een smartphone en een tablet in één. De Fold is gericht op drie speerpunten:

Nieuw scherm: Samsung heeft een nieuwe polymeerlaag uitgevonden en daaruit is een scherm ontstaan dat ongeveer 50% dunner is dan een regulier smartphonescherm. Het nieuwe materiaal maakt Galaxy Fold flexibel en sterk.

Nieuw scharniermechanisme: De Galaxy Fold opent volgens Samsung soepel en natuurlijk, zoals een boek, en sluit plat en compact met een klik. Om dit te bereiken, ontwikkelde Samsung een geavanceerd scharnier met meerdere tandwielen. Dit systeem is ondergebracht in een verborgen behuizing voor een naadloze en elegante uitstraling.

Nieuwe ontwerpelementen: van het scherm tot de behuizing, Samsung onderzocht alle mogelijkheden. Zo bevindt de vingerafdrukscanner zich aan de kant waar je duim van nature rust, zodat het apparaat makkelijk ontgrendelt. De twee batterijen en componenten zijn gelijk verdeeld, zodat Galaxy Fold stabiel in je hand ligt. Het apparaat komt ook in een unieke variatie aan kleuren: Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue en het gegraveerde scharnier met Samsung-logo maken de afwerking compleet.

Specificaties

De Samsung Galaxy Fold is voorzien van een nieuwe generatie krachtige AP-chipset en 12 GB RAM, vergelijkbaar met de prestaties van een pc. Samsung heeft niet bekend gemaakt om welke chipset het precies gaat.

De Galaxy Fold heeft een geavanceerd dubbele batterijsysteem. Via Wireless PowerShare kan Galaxy Fold zichzelf én een tweede apparaat tegelijkertijd opladen net als de Samsung Galaxy S10 dat kan. Zo kun je de Galaxy Buds op de Fold leggen om ze op te laden. Deze techniek werkt alleen met op Samsung-telefoons of andere smartphones die draadloos opladen met WPC Qi.

De Galaxy Fold heeft verder een Dynamic AMOLED-display en er komt geluid van AKG uit de speakers. De Galaxy Fold heeft in totaal zes cameralenzen: drie lenzen aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één op de cover. Het maakt dan eigenlijk niet uit hoe je het apparaat vasthoudt, je kan altijd een foto maken. Het is daarnaast ook mogelijk andere apps te gebruiken tijdens een videogesprek met je collega’s. Verder is er ondersteuning voor Samsung DeX, Bixby, Bixby Routines, Samsung Knox en Samsung Health.

Het toestel krijgt verder drie camera lenzen op de achterkant, namelijk een gewone lens, groothoeklens en een telelens. Er zijn nog geen specificaties bekend van de cameralenzen. Daarnaast zijn er ook aan de binnenkant twee selfiecamera's.

Voor wie is de Galaxy Fold bestemd?

De Galaxy Fold is ontworpen voor veeleisende multi-taskers die op zoek zijn naar grotere schermen en betere vormfactoren. Galaxy Fold verandert naar het scherm dat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt.

Zo is er de Multi-Active Window waarmee je tot drie apps tegelijkertijd op het scherm kunt openen zodat je tegelijkertijd kunt surfen, berichten kunt beantwoorden, en kunt bingewatchen. App Continuity zorgt ervoor dat apps automatisch verschijnen waar je gebleven bent als je de Galaxy Fold opent en sluit. Wil je een foto in meer detail bekijken? Dan open je het display voor een groter scherm. 

Samsung heeft voor App Continuity samengewerkt met Google en de Android-ontwikkelaars-community om ervoor te zorgen dat je apps en services geschikt te maken voor de Galaxy Fold. 

Galaxy Fold beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Fold is nu in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de Samsung Experience Store, Samsung e-storeKPN en T-Mobile.  Hier vind je nog meer prijzen maar dan in combinatie met een abonnement.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk