Samsung Galaxy A73

Samsung Galaxy A73 - specificaties

De Samsung Galaxy A73 lijkt in veel aspecten op de A53 en komt ook zonder 3,5 mm audiojack en Samsung levert ook geen oplader meer in de doos. Samsung lanceert dit apparaat met een vingerafdrukscanner onder het scherm en de A73 is ook opnieuw IP67-waterdicht.

Samsung Galaxy A73

Samsung deelt niet welke chipset er wordt gebruikt in zijn Galaxy A73, enkel dat het een 2,4GHz octa-core-processor is. Dat doet ons sterk vermoeden dat Samsung dezelfde Exynos 1280-processor gebruikt die ook in de A73 zit. De telefoon zal ook werken met 6 of 8 GB RAM en 128 of 256 GB opslag. Ondanks zijn grotere formaat komt de Galaxy A73 met dezelfde 5.000 mAh accu die ook in de A53 zit. Het toestel draait op Android 12 en de One UI 4.1-softwareschil.

108 MP camera met OIS

Een belangrijk verkoopargument van deze telefoon is de cameraopstelling. Het gaat om een 108 MP sensor die werkt met optische beeldstabilisatie en die moet een stap voorwaarts zijn vergeleken met de 64MP sensor in de A72. De telefoon wordt opnieuw bijgestaan door een 12 MP groothoekcamera en een 5 MP macrocamera. Opvallend is dat Samsung de 8 MP telecamera met 3x optische zoom schrapt. In de plek krijgt de A73 een 5 MP dieptecamera erbij. De selfiecamera is een 32 MP exemplaar.

Samsung Galaxy A73 - kopen

Samsung heeft nog niets gedeeld over de prijzen en de beschikbaarheid van deze telefoons. De fabrikant stelde alleen dat het toestel in een beperkt aantal markten verschijnt. Samsung Nederland meldde het volgende op onze vraag over de beschikbaarheid in Nederland en België: "Dit toestel komt vooralsnog niet beschikbaar in NL."

Populairste artikelen over Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk