Samsung Galaxy A72

Review

Samsung Galaxy A72 - specificaties

Samsung rust de Galaxy A72 uit met een AMOLED-scherm dat 'Super Smooth Scrolling' mogelijk maakt. Dat is Samsungs naam voor een hogere 90 Hz refreshrate en soepel animaties op het scherm. De schermen verversen sneller dan een normaal 60 Hz scherm, en we zien dat steeds meer midrange telefoons deze technologie overnemen.

De telefoon heeft een scherm met een hoge 800 nits helderheid die het scherm volgens Samsung goed afleesbaar moet maken in alle lichtomstandigheden. Verder past Samsung zijn Eye Comfort Shield toe dat filtert blauw licht weg, ofwel het type licht dat je ogen vermoeit en je 's nacht wakker houdt.

Samsung Galaxy A72

Handig ontwerp

De Samsung Galaxy A-reeks komt met een nieuw ontwerp met een cameraeiland dat dezelfde kleur heeft als de achterzijde. De telefoon heeft een plastic behuizing en is afgewerkt met matte kleuren: Awesome Black, Awesome White, Awesome Violet en Awesome Blue. De A72 heeft dezelfde kleuren en ontwerp als de A52.

Samsung Galaxy A72

Snel 5G-internet

De Samsung Galaxy A72 is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 720G-processor met daarbij 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. De Galaxy A72 wordt geleverd met een 5000 mAh-accu. Samsung stelt dat je de telefoon twee dagen kan gebruiken zonder op te laden.

Samsung Galaxy A72

Awesome camera

De Samsung Galaxy A72 heeft de meest veelzijdige camera van de drie dankzij zijn 8 MP telecamera met optische beeldstabilisatie (OIS) die goed is voor 3x optische zoom. Daarnaast is er 4K Video Snap dat de mooiste momenten omzet van 4K-video’s naar 8 MP foto’s. Scene Optimizer gebruikt dan weer AI om opnamen te optimaliseren in 30 verschillende categorieën, zoals eten, landschappen en huisdieren.

Samsung introduceert ook de nachtmodus die 12 beelden samenvoegt om zo de belichting van je foto's te verbeteren, en als laatste kan je je met AR Emoji en My Filter uitleven met leuke extra’s. Of je gebruikt de Fun Mode 2 om met de AR-Lens in Snapchat toffe dingen te doen.

Samsung Galaxy A72

One UI 3.1 en ecosysteem

Samsung ondersteunt een groot aantal van zijn smartphones ten minste twee jaar vanaf de productintroductie in Nederland met software-updates. De Galaxy A72 krijgt drie nieuwe Android-versies, namelijk Android 12, Android 13 en Android 14.  Verder zijn beveiligingsupdates gedurende vier jaar gegarandeerd.

Die softwareschil van Samsung komt ook met een aantal eigen trucjes. Met Music Share synchroniseer je je telefoon met het apparaat van een vriend en zo luister je samen naar muziek. De functie kun je ook gebruiken voor een gezamenlijke training of om een podcast te volgen. Met twee setjes Galaxy Buds kan je daarnaast samen luisteren dankzij de Buds Together-functie.V erder is er nog Quick Share waarmee je foto's en video's stuurt naar Galaxy-apparaten bij jou in de buurt. Samsungs deelfunctie heeft ook een Private Share-modus. Die geeft gebruikers de mogelijkheid om foto's en video's weer terg te halen nadat je ze hebt gedeeld.

Samsung Galaxy A72

De Galaxy A72 werkt uiteraard ook met Samsungs SmartThings-ecosysteem dat smarthome-apparaten samenbrengt in één app en met de SmartTags. Dat zijn kleine trackers die je helpen om verloren spullen weer terug te vinden en wanneer je je telefoon zelf kwijt bent kan je SmartThings Find gebruiken om hem weer op te sporen.

Samsung Galaxy A72 - prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A72 is beschikbaar in de kleuren Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black en Awesome White.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk