Samsung Galaxy A54 5G

Review

Samsung Galaxy A54 specificaties

De Samsung Galaxy A54 is de opvolger van de Samsung Galaxy A53. Het toestel is compacter, krachtiger én duurder dan zijn voorganger

Design is vernieuwd 

De Samsung Galaxy A54 is op 15 maart 2023 officieel aangekondigd. De nieuwe smartphone van Samsung moet weer een echte midrange-topper worden. Al meerdere jaren op rij is een nieuw toestel uit de A5-serie van Samsung namelijk één van de best verkochte smartphones. 

Gerelateerde artikelen

Bij de Galaxy A54 heeft Samsung voor een  andere designtaal gekozen als dat het deed bij de A51-, A52(s)- en A53-toestellen. Deze smartphones kregen namelijk een vrij hoekig design mee, de Galaxy A54 is een stuk ronder. Hiermee past het toestel beter in de line-up van de Zuid-Koreaanse fabrikant en vindt het qua design een betere aansluiting met de S-serie van het bedrijf.

Daarbij zijn de randen rondom het scherm iets dunner en ziet ook het camera-eiland op de achterkant van het toestel er anders uit. De Galaxy A54 heeft namelijk drie losse cameramodules op de achterkant geïntegreerd in plaats van een groot camera-eiland. Dit zagen we al eerder bij de Galaxy S22 Ultra en bij de gehele S23-serie van Samsung. 

Samsung Galaxy A54 5G

Camera's en overige specificaties 

Over de camera's gesproken, ook hierin verschilt de Galaxy A54 met zijn voorganger. De Galaxy A54 beschikt namelijk over drie camera's, de A53 had er nog vier. Samsung heeft ervoor gekozen om de dieptesensor weg te laten. En dit is niet erg, deze lens is toch vrij nutteloos omdat de andere lenzen prima in staat zijn om diepte in te schatten.

De hoofdcamera van de A54 is een 50 MP variant. De overige twee camera's zijn een 12 MP groothoeklens en een 5 MP macrocamera.

Samsung Galaxy A54 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A54 is verkrijgbaar in de kleuren Awesome Violet, Awesome Silver, Awesome Lime en Awesome Black voor een adviesprijs van 489 euro. Hiervoor krijg je 8 GB RAM en 128 GB aan opslag. De variant met 256 GB kost 539 euro. 

Samsung Galaxy A54 kopen
Samsung Galaxy A54 kopen
Samsung Galaxy A54 kopen

Samsung Galaxy A54 kopen

Met de hoogwaardige afwerking van glas, de minimalistische camera en de schitterende kleuren is de Galaxy A54 5G even prachtig als altijd met een naadloze en sierlijke behuizing.

Vanaf 489 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk