Redmi Note 12

Redmi Note 12 specificaties

Redmi, een merk van Xiaomi, heeft in oktober 2022 drie smartphones aangekondigd: Redmi Note 12, Redmi Note 12 Pro en Redmi Note 12 Pro Plus. Drie telefoons met veel overeenkomsten, zoals een 6,67 inch Samsung OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Daarnaast hebben ze allemaal een flinke batterij van 5.000 en wordt snelladen op 33 Watt ondersteund. 

Xiaomi zet voor de Redmi Note 12-serie vooral hoog in op camera’s. Het is de eerste lijn telefoons die gebruikmaakt van Xiaomi’s AI Image Solution. Dit is fotografiesoftware die op basis van kunstmatige intelligentie werkt en onder andere de snelheid waarmee een foto kan worden geschoten aanzienlijk vergroot. Ook is de stabilisator aangepast, zodat video’s een wat soepelere afwerking krijgen. Bij het maken van nachtfoto’s helpt deze AI Image Solution ook mee om de foto te verbeteren en bijvoorbeeld witte ruis eruit te halen.

In eerste instantie waren deze smartphones alleen aangekondigd voor China. Redmi Note 12 is van de reeks het meest eenvoudige toestel, maar zoals gezegd hebben de toestellen veel overeenkomsten. De gewone 12 heeft een Snapdragon 4 Gen 1-chipset. Het toestel verschijnt in verschillende kleuren: blauw, wit en zwart met opslag van 128 GB en een werkgeheugen van 4, 6 of 8 GB. Daarnaast is hij er in 4G-variant en in een 5G-variant.

Camera's

Het voordeel aan deze serie telefoons is dat ze zijn voorzien van een 3,5 mm-port, zodat mensen die graag bedrade oordopjes gebruiken deze gewoon op de ouderwetse manier kunnen inpluggen. Qua camera’s heeft Redmi Note 12 er drie: een hoofdcamera van 48 megapixel, een groothoekcamera van 8 megapixel en nog een macrocamera van 2 megapixel. Er is echter ook een Discovery-editie uitgekomen in China die een 200 megapixel-hoofdcamera heeft. 

Redmi Note 12 prijs en beschikbaarheid

Xiaomi Redmi 12 kost in China omgerekend rond de 300 euro. Dit is dan ook overduidelijk de ‘budget’-lijn van Xiaomi, die met Redmi zijn eigen naam heeft verdiend.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk