OPPO Reno10 5G

OPPO heeft officieel de komst van zijn langverwachte Reno10-smartphones naar Europa aangekondigd, waaronder Nederland en België. De Reno10-serie, bestaande uit de standaard Reno10 en de Reno10 Pro, trekt opnieuw de aandacht met zijn indrukwekkende fotografische mogelijkheden.

OPPO Reno10 5G-specificaties

OPPO Reno10 Hoewel OPPO in China al geruime tijd de nummer één smartphonefabrikant is, staat het merk in Europa nog in de kinderschoenen. Het is hoog tijd voor OPPO om hier meer bekendheid te vergaren. Er gingen geruchten dat OPPO Nederland zou verlaten, maar tot nu toe heeft OPPO deze speculaties ontkend en verklaard dat het zich zeker blijft richten op de Europese markt. Is de komst van de Reno10 naar Europa een bewijs van hun toewijding? De smartphone zal beschikbaar zijn in zowel de standaard- als de Pro-versie.

Beide toestellen hebben een slank ontwerp van slechts 7,89 millimeter dik en een lichtgewicht constructie van 185 gram. Ze zijn uitgerust met een indrukwekkend 6,7 inch scherm dat verversingssnelheden tot 120 Hz ondersteunt. De Reno10 wordt geleverd met 8 GB werkgeheugen, dat virtueel kan worden uitgebreid met nog eens 12 GB (door het opslaggeheugen om te zetten naar werkgeheugen). Beide toestellen hebben een opslagcapaciteit van 256 GB. De Pro-versie heeft standaard 12 GB werkgeheugen, maar kan ook uitgebreid worden tot 24 GB. De Reno10 is uitgerust met een Mediatek 7050-processor, terwijl de Reno10 Pro werkt op een krachtige Snapdragon 788G-chipset. De Reno10 beschikt over een 5000 mAh batterij die in slechts 47 minuten volledig kan worden opgeladen. De Pro-versie heeft een iets kleinere batterij van 4600 mAh, maar kan worden opgeladen van 0 naar 100 procent in een indrukwekkende 28 minuten dankzij de ondersteuning voor 80 Watt opladen.

Focus op fotografie

Focus op portretfotografie De grootste troef van de Reno10-serie ligt in zijn uitzonderlijke fotografische mogelijkheden, met name op het gebied van portretfotografie. Het toestel is uitgerust met een 47 mm lens, waarvan OPPO beweert dat dit de ideale brandpuntsafstand is voor het vastleggen van realistische portretten en adembenemende landschapsfoto's. Een brandpuntsafstand kleiner dan 50 millimeter kan het gezicht vervormen, terwijl een grotere afstand een overdreven bol effect kan creëren. Met de 50 millimeter lens benadert de camera de kijkervaring van het menselijk oog, wat resulteert in levensechte portretten.

De Pro-portretmodus is speciaal ontwikkeld om dit effect te versterken. Gebruikers hebben nu toegang tot een nieuwe 2X brandpuntafstand aangeboden door de telefoto-portretcamera, bovenop de mogelijkheid om de diafragma-instellingen aan te passen tussen f1.4 en f16. Met deze aanpasbare instellingen kunnen gebruikers unieke portretstijlen creëren met prachtige scherptediepte-effecten, terwijl de foto's toch natuurlijk en realistisch blijven.

De standaard Reno10 is uitgerust met een 64 megapixel hoofdcamera, een 32 megapixel IMX709 telefoto-portretcamera en een 8 megapixel ultragroothoeklens. De Pro-versie heeft een 50 megapixel IMX890 hoofdcamera, een 32 megapixel IMX709 telefoto-portretcamera en een 112 graden ultragroothoekcamera van 8 megapixel. Daarnaast is optische zoom van 2x aanwezig voor nog betere ingezoomde foto's.

Telefotocamera voor duidelijke focus OPPO verklaart: "Als de gebruiker een foto wil maken van een vriend in een menigte of tegen een complexe achtergrond, kan de telefotocamera worden gebruikt om het onderwerp van de foto naar voren te halen en te laten opvallen als duidelijke focus van de camera. Door de opname te kaderen met professionele portretbrandpuntafstanden, kunnen gebruikers de ruimte visueel comprimeren en het landschap in de verte vergroten. Dit helpt om de aandacht te vestigen op zowel het onderwerp als de achtergrond."

De standaard Reno10 heeft een 32 megapixel-selfiecamera, terwijl de Reno10 Pro is uitgerust met een 32 megapixel telefoto-portretcamera met Sony IMX709 RGBW-sensor en autofocus, waardoor gebruikers niet meer op het scherm hoeven te tikken om de focus goed in te stellen. Een ander handig detail is dat beide toestellen een IP-rating van IPX4 hebben, waardoor ze beschermd zijn tegen water en stof.

Updatebeleid

Software-updates De Reno10-serie draait op ColorOS 13.1, gebaseerd op Android 13. Het updatebeleid omvat slechts 2 besturingssysteemupgrades, namelijk naar Android 14 en naar Android 15. Beveiligingsupdates worden ook beperkt: na 3 jaar worden geen up-to-date beveiligingsupdates meer gegarandeerd.

Al met al belooft de OPPO Reno10-serie een opvallende toevoeging te worden aan de Europese markt, vooral voor fotografie-enthousiastelingen die hunkeren naar superieure portret- en landschapsfoto's. Met zijn geavanceerde camerafuncties, slanke ontwerp en krachtige prestaties zal de OPPO Reno10 ongetwijfeld de aandacht trekken van vele smartphonegebruikers in Nederland en België.

OPPO Reno10 5G kopen

OPPO Reno10 verschijnt hier alleen in de kleur Silvery Grey en wel op 24 juli. OPPO Reno10 kost 509 euro. Ook Reno10 Pro verschijnt alleen in de kleur Silvery Grey op 24 juli, maar die is met een prijs van 659 euro (en zijn betere specificaties) iets duurder. Wel krijg je gratis oordopjes bij de smartphones, die je kunt claimen op de website van OPPO (ook als je het toestel elders koopt).

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk