OPPO Find X6 Pro

OPPO Find X6 Pro specificaties

OPPO heeft vandaag- 21 maart - zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de OPPO Find X6 Pro. Het toestel is de opvolger van de Find X5 Pro en qua specificaties is de X6 Pro een beest van een smartphone. Wat heeft de OPPO Find X6 Pro allemaal te bieden? 

Gigantische camera

OPPO heeft de Find X6 Pro voorzien van een 50 MP hoofdcamera met een 1-inch sensor. Dit is de grootste sensor die je op dit moment in een smartphone kunt vinden. Een grote sensor zorgt ervoor dat er meer licht op de sensor kan vallen en hiervoor geldt: hoe meer licht, hoe meer informatie de sensor kan vergaren. Meer informatie zorgt weer voor meer detail, en meer detail zorgt voor betere foto's. 

De hoofdcamera wordt bijgestaan door een 50 MP groothoeklens met auto focus en een 50 MP telelens die 3x optisch kan zoomen. Je kunt met deze laatst genoemde ook tot 120x digitaal zoomen met de X6 Pro.. OPPO gebruikt hiervoor dus een lens  met slechts 3x optische zoom, waardoor we verwachten dat 120x digitale zoom er niet al te mooi uit zal gaan zien.

OPPO Find X6 Pro

Onwijs helder beeldscherm

De OPPO Find X6 Pro beschikt daarnaast over een 6,8 inch QHD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het unieke aan het scherm is verder dat het een piekhelderheid kan bereiken van 2500 nits. Hiermee heeft de Find X6 Pro één van de helderste panelen op de smartphonemarkt. Het beeldscherm wordt beschermd door Gorilla Glass Victus 2 van Corning.

De Find X6 Pro heeft verder een 5000 mAh accu die met 100W kan worden opgeladen en ded telefoon draait op de Snapdragon 8 Gen 2-chipset van Qualcomm. Als laatst krijgt de smartphone minimaal 256 GB aan opslag en 12 of 16 GB aan RAM mee. De Find X6 Pro draait op Android 13 met hier overheen ColorOS 13.1.

OPPO Find X6 Pro prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wat de Find X6 Pro gaat kosten. De Find X5 Pro kreeg een adviesprijs mee van 1299 euro. OPPO heeft ons laten weten dat het toestel geen internationale lancering zal krijgen en dus (voorlopig) niet in Nederland en/of België beschikbaar zal zijn.

OPPO Find X6 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk