OPPO Find X5 Lite

Review

OPPO Find X5 Lite specificaties

De OPPO Find X5 Lite is de midrange telefoon  uit de Find X5-serie. Het is is de rechtstreekse opvolger van de Find X3 Lite en dat komt omdat in China het cijfer 4 als een ongeluksgetal wordt beschouwd. De Find X5 zet sterk in op portretfoto's.

De OPPO Find X5 Lite heeft een 6,4 inch scherm met een 90 GHz verversingssnelheid. De achterzijde is van plastic gemaakt, maar de telefoon heeft een aluminium frame. Opvallend is dat alleen deze telefoon in de Find X5-serie komt met een 3,5 mm audiojack. Hij heeft een vingerafdrukscanner onder de behuizing.

Het toestel werkt met Android 11 en de motor is een Dimensity 900-processor van MediaTek. Die biedt ook ondersteuning voor 5G. De Lite-variant laadt zijn 4500 mAh accu op met een 65W snellader. De cameraopstelling is ook helemaal anders op deze telefoon vergeleken met de andere toestellen uit de Find X5-serie. Er is een 64 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeksensor en een 2 MP dieptecamera.

Met de OPPO Find X5 Lite kunnen gebruikers volgens OPPO sterke portretten maken, ofwel foto's met onscherpe achtergrond. Dat komt dankzij de cameraopstyelling en de AI-verbeterde beeldverwerkingsfuncties. De Lite-versie heeft naast de gewone Portretmodus ook een speciale Bokeh Flare Portretvideo en meer extra's.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

OPPO Find X5 Lite

De kleuren Starry Black en Startrails Blue

Gerelateerde artikelen

Conclusie uit onze recensie

Er valt heel weinig speciaals te vertellen over Find X5 Lite en dat is jammer. Het heeft op zich alles in huis voor de meeste standaard dingen die we tegenwoordig op een smartphone doen, maar qua camera’s had het echt beter gekund. Ook is het jammer dat het scherm luxe amoled is, maar toch wat achterblijft in helderheid. Find X5 Lite steekt bovendien niet bepaald met kop en schouders boven de andere telefoons in zijn prijsklasse uit. Sterker nog, hij is vrij duur: er zijn telefoons van 150 euro minder die ongeveer dezelfde functionaliteiten en kwaliteiten hebben.

Wel is het een toestel waarvan je lang het gevoel hebt: heerlijk, een frisse nieuwe telefoon. Dat komt vooral door zijn slanke, lichte uiterlijk en zijn mooie achterkant. Dat heeft OPPO dan ook goed gekozen. Het is alleen jammer dat zodra je de telefoon aanzet of ontgrendeld, er weinig verdere verrassingen overblijven. Hierdoor komt OPPO Find X5 Lite uiteindelijk toch over als een vrij vanille-telefoon die niet lang bijblijft.

OPPO Find X5 Lite kopen

De OPPO Find X5-serie kan je vanaf nu via pre-order bestellen en hij is vanaf 11 maart in de winkels. De Lite-versie kan je kopen in de kleuren Starry Black en Startrails Blue. Hieronder vind je de prijzen:

OPPO Find X5 Lite
OPPO Find X5 Lite
OPPO Find X5 Lite

OPPO Find X5 Lite

De OPPO Find X5 Lite is de midrange telefoon uit de Find X5-serie en heeft een 6,4 inch scherm met een 90 Hz verversingssnelheid. Het toestel werkt met Android 11 en de motor is een Dimensity 900-processor van MediaTek. Die biedt ook ondersteuning voor 5G. De Lite-variant laadt zijn 4500 mAh accu op met een 65W snellader. Er is verder een 64 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeksensor en een 2 MP dieptecamera.

499 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk