OPPO Find N

OPPO Find N - specificaties

Anders dan de oprolbare OPPO X 2021 heeft het merk ditmaal een telefoon met vouwbaar scherm voorgesteld. De OPPO Find N is wel bedoeld om in de handen van consumenten terecht te komen. OPPO wil foldables toegankelijker maken dan ooit.  

Als we de Find N voor het eerst bekijken, dan merken we meteen op dat OPPO voor het algemene concept zijn mosterd bij Samsung ging halen. De Find N lijkt op de Galaxy Z Fold 3, want hij komt met een coverscherm aan de voorkant en een groter hoofdscherm wanneer je hem openvouwt. Het is opvallend dat de telefoon fijnere schermranden heeft vergeleken met de vouwbare smartphone van Samsung.

OPPO stelt dat de Find N het resultaat is van vier jaar onderzoek en ontwikkeling en zes generaties aan prototypes. Het bedrijf gebruikt een flexieschernier dat ontworpen is in waterdruppelvorm, en dat lost een aantal klassieke pijnpunten op met foldables. Het scherm vouwt in een grotere hoek waardoor er een minimale vouw moet zijn die minder hard opvalt in vergelijking met andere vouwbare smartphones. Met het flexiescharnier moet de Find N 200.000 keer kunnen vouwen.

OPPO Find N

Als De Find N is dichtgevouwen is er geen opening tussen de schermpanelen zodat het scherm beter wordt beschermd. Al is de telefoon niet stof- en waterbestendig. Hij heeft verder een 3D-gebogen ontwerp aan beide buitenranden van het apparaat om het handgevoel te verbeteren. De behuizing is gemaakt van het duurzame Corning Gorilla Glass Victus.

7,1 inch LTPO-scherm

Het kleinste scherm van de telefoon meet 5,49 inch en het hoofdscherm heeft een grootte van 7,1 inch. Het hoofdscherm is een LTPO AMOLED-paneel, ofwel een scherm met een variabele verversingssnelheid tot 120 Hz. Die variabele snelheid moet de telefoon zuiniger maken. De verversingssnelheid van het coverscherm bedraagt 60Hz. Het vouwbare paneel  is van ultradun glas gemaakt (UTG) dat 0,3 mm dik is, ofwel de helft zo dik als normaal smartphoneglas. OPPO gebruikt een scherm van hoge helderheid van 1.000 nits.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

OPPO Find N

De Find N werkt met Qualcomms high-end Snapdragon 888-chipset en 12 GB RAM. Hij komt met verschillende opslagvarianten tot maximaal 5142 GB. De OPPO Find N werkt verder met een 4.500 mAh accu die kan worden opgeladen dankzij de meegeleverde 33W oplader van OPPO. Draadloos opladen is ook een mogelijkheid met een vermogen van 15W.

Speciale softwarefuncties

Een groot hoofdscherm in liggende beeldverhouding, dat vraagt natuurlijk om slimme multitask-toepassingen. De OPPO Find N bevat nieuwe gebaren die zij-aan-zij multitasking intuïtiever moeten maken. Bij het gebruik van een compatibele app, kan het scherm in tweeën worden gesplitst door twee vingers naar beneden te vegen in het midden van het apparaat. Daarnaast kan een volledig venster in een zwevend venster worden veranderd door er met vier vingers in te knijpen.

OPPO Find N

Je kan uiteraard ook vlot wisselen tussen het coverscherm en hoofdscherm en je kan dan vergaan in een app waar je gebleven was. Daarnaast wordt de productiviteit verhoogd met behulp van een reeks toetsenbordaanpassingen voor het grote binnendisplay, waaronder een gesplitst toetsenbord dat het gemakkelijker maakt om met twee duimen te typen. De Find N werkt op Android 11 en kan dus nog niet profiteren van de nieuwigheden voor foldables die met de Android 12L-update verschijnen. Al verwachten we wel dat de telefoon op termijn deze update zal ontvangen.

Vijf camera's

De Find N heeft zowel op zijn grote als kleine scherm een selfiecamera en op de achterzijde zijn er nog eens drie lenzen. De hoofdcamera is een 50 MP Sony IMX 766. verder komt de telefoon met een 16 MP groothoekcamera en een 13 MP telecamera.

OPPO Find N

Uiteraard heeft OPPO de gebruikservaring van de camera's volledig aangepast aan het vouwbare scherm. De nieuwe gebruikersinterface met gesplitste camera geeft gebruikers de mogelijkheid om het grote binnendisplay te gebruiken om op de ene zijde foto’s te maken en vervolgens de meest recente foto op het andere schermdeel te bekijken, delen of verwijderen. Wanneer foto’s met de hoofdcamera worden gemaakt terwijl het scherm is uitgeklapt, kunnen het binnenste en buitenste scherm tegelijkertijd de preview tonen aan zowel de fotograaf- als het onderwerp voor de lens.

OPPO Find N kopen

De OPPO Find N komt met een glanzende afwerking en in de kleuren zwart, paars en wit. Het apparaat wordt voorlopig enkel in China uitgebracht op 23 december en het is nog niet bekend of en wanneer de telefoon naar de Nederlandse en Belgische markt komt. De OPPO Find N kost omgerekend 1298 euro inclusief BTW.

Populairste berichten over de OPPO Find N

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk