OPPO A94

Review

OPPO A94 - specificaties

5G begint de standaard te worden in het middensegment: dat geldt ook voor de vernieuwde OPPO A-serie, met daarin onder andere de OPPO A94. Naast 5G, focust OPPO zich met de A94 op verschillende ingebakken gamingmogelijkheden. Met deze opties, die in Color OS 11.1 gebaseerd zijn ingebouwd, zouden gamer hun game-ervaringen volledig naar wens moeten kunnen aanpassen. OPPO vult de instellingen gericht op gaming aan met bijpassende hardware, te beginnen bij de Dimensity 800U-chipset van MediaTek. In de OPPO A94 wordt deze chipset gecombineerd met 8 GB-werk- en 128 GB-opslaggeheugen.

Kijken we verder dan de chipset en het werkgeheugen, dan zien we dat de telefoon is uitgerust met een 4.310 mAh-accu die met maximaal 30 watt kan worden opgeladen via de meegeleverde oplader. Met de lader zou het mogelijk zijn om de OPPO A94 binnen 48 minuten volledig op te laden, dat claimt de Chinese smartphonefabrikant.

OPPO A94

Klein scherm, veel camera's

In vergelijking met veel midrange-telefoons brengt OPPO een relatief conservatieve accucapaciteit naar de A94. Mogelijk is dat een gevolg van het schermformaat van de midrangetelefoon. Het toestel heeft namelijk een 6,43-inch scherm met een Full HD-resolutie - veel gelijk gepositioneerde telefoons bevatten tegenwoordig een groter 6,67-inch of zelfs een 6,81-inch scherm. Het schappelijke formaat van de telefoon heeft meerdere voordelen: naast dat het toestel wezenlijk kleiner is dan de concurrenten, blijft het gewicht met 173 gram ook achter op dat van concurrenten die vaak de 200 gram overstijgen.

Het, in relatieve zin, kleine formaat van de A94 van OPPO heeft overigens geen invloed op de cameravaardigheden die OPPO de telefoon meegeeft. Achterop de telefoon vinden we om te beginnen een 48 MP-hoofdcamera, aangevuld met een 8 MP-groothoekcamera, een 2 MP-macrocamera en tot slot een 2 MP-portretcamera. Voorop de telefoon vinden we tot slot een 16 MP-selfiecamera die gepositioneerd is in de hole-punch notch van het 6,43-inch scherm.

OPPO A94 - prijzen en beschikbaarheid

OPPO biedt de A94 per direct aan in verschillende kleuren - in Nederland en België gaat het om Fluid Black en Cosmo Blue. De telefoon wordt verder in één opslagconfiguratie aangeboden met 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen.

  • OPPO A94 5G (8 GB + 128 GB) - OPPO e-store, Bol.com, Belsimpel, Coolblue, KPN, Mobiel.nl, MediaMarkt, T-Mobile, Tele2, Ben en Vodafone - 369 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk