OnePlus Nord CE 5G

Review

OnePlus Nord CE 5G - specificaties

De OnePlus Nord CE 5G bouwt voort op de Nord-serie en maar dan met de focus op de kern.  Dat vertaalt zich in onder andere in een telefoon met 64 MP-hoofdcamera, een 90 Hz Fluid AMOLED-scherm, de Snapdragon 750G 5G-processor en het verbeterde Warp Charge 30T  Plus samen met OxygenOS 11. OnePlus wil met de Nord CE 5G een nog grotere doelgroep bereiken dan met zijn high-end telefoons en zonder daarbij de look & feel van deze duurdere telefoons los te laten.

OnePlus Nord CE 5G

Speerpunten van de Nord CE 5G

Wat bedoelt OnePlus nu met de focus op de kern van de Nord-serie? Met de Nord CE 5G legt het bedrijf de focus op design, 5G-ondersteuning, geheugen en opslag, snelheid en duurzaamheid. Qua design lijkt de telefoon veel op de duurdere OnePlus-telefoons. De behuizing is van glas gemaakt, maar toch nog erg dun met 7.9 mm en licht met een gewicht van 170 gram. OnePlus heeft gekozen voor de Snapdragon 750G-processor omdat deze 5G ook voor goedkopere telefoons mogelijk maakt, zonder aan snelheid in te boeten. De Nord CE 5G beschikt verder over voldoende werk- en opslaggeheugen. Je kan kiezen uit drie varianten.

Ten opzichte van de OnePlus Nord heeft deze telefoon een iets grotere batterij dan de OnePlus Nord, en de snellader is ook ietsjes beter geworden. De telefoon laadt op van 0% naar 70% in  30 minuten. Daarnaast is de 48 MP hoofdcamera van de Nord opgewaardeerd naar een 64 MP-exemplaar, dezelfde als die van de OnePlus Nord N10 5G. De overige twee camera's zijn gelijk aan die van de OnePlus Nord. 

OnePlus heeft verder een 3.5mm koptelefoonaansluiting toegevoegd en de welbekende alert slider en de dubbele selfiecamera van de OnePlus Nord juist weggelaten. Volgens OnePlus is de alert slider belangrijk voor de community maar minder belangrijk voor een grotere doelgroep.

OnePlus Nord CE 5G

Software en updates

De Nord CE 5G draait op OxygenOS 11 en krijgt hiermee de beschikking over een ambient display, een donkere modus, een leesmodus en een nieuwe Always-On Display (AOD).

OnePlus geeft de Nord CE 5G hetzelfde updatebeleid als die van de OnePlus 9-serie: 2 jaar versie-updates en 3 jaar beveiligingsupdates. Mogelijk wordt dit in de toekomst nog uitgebreid.

OnePlus Nord CE 5G - prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus Nord CE 5G is verkrijgbaar in verschillende kleuren en opslagconfiguraties:

  • OnePlus Nord CE 5G kopen (6 GB + 128 GB - Charcoal Ink ) - OnePlus.comCoolblue - 299 euro
  • OnePlus Nord CE 5G kopen (8 GB + 128 GB - Blue Void, Charcoal Ink ) - OnePlus.comCoolblue - 329 euro
  • OnePlus Nord CE 5G kopen (12 GB + 256 GB - Blue Void, Charcoal Ink, Silver Ray ) - OnePlus.comCoolblue - 399 euro  

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk