OnePlus 8T

OnePlus 8T - specificaties

De OnePlus 8T komt met een  'Fluid Display' beginnen. Door de hogere refreshrate van 120 Hz - in plaats van 90 Hz bij de OnePlus 8 - zien alle acties op het scherm er een stuk vlotter en natuurlijker uit. OnePlus gebruikt een 6,55 inch AMOLED-scherm dat geen gebogen randen heeft, en de testers van DisplayMate stellen dat de 8T het beste platte scherm heeft dat je bij een smartphone vindt. Het scherm heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixels, er is een in-screen vingerafdrukscanner. Het gaat om dezelfde sensor als bij de 8-reeks. Het paneel is beschermd met Gorilla Glass 5, en die bescherming is ook te vinden op de glazen achterzijde van de telefoon.

Als motor heeft de OnePlus 8T dezelfde Snapdragon 865 als de telefoons uit de 8-reeks, en die komt natuurlijk met Qualcomms krachtigste 5G-modem de X55. De telefoon verschijnt daarnaast in twee modellen: 8 GB RAM en 128 GB opslag en 12 GB RAM samen met 256 GB opslag. Beide hebben ze de snelle UFS 3.1-opslag, maar OnePlus maakt nog niet de opstap naar het nieuwe LDDR5-RAM. Het merk gebruikt nog steeds LDDR4X.

Warp Charge 65

Een van de sterkste verbeteringen bij de nieuwe telefoon is de Warp Charge 65-oplader, want je kan hiermee je telefoon opladen in 39 minuten, of gebruik hem een dag lang na 15 minuten laden. OnePlus verdeelt hiervoor zijn accu in twee afzonderlijke cellen om sneller te kunnen opladen. De OnePlus 8T heeft een accucapaciteit van 4500 mAh maar ondersteunt geen draadloos opladen.

Interessant is ook de koeling van deze 8T, want door de camera-opstelling naar links te verschuiven is er plaats vrijgekomen voor een groter 'vapor chamber cooling sytem'. Dat is een koelingssysteem dat werkt op basis van kleine buizen, een afwerking van grafiet en waterkoeling om de warmte te beter verdelen over de behuizing van de OnePlus 8T.

Camera en camerafuncties

De camera van deze telefoon heeft niet langer een gecentreerde, verticale opstelling, maar hij kreeg een plaats aan de linkerkant. Het gaat om een 48 MP hoofdcamera die komt met optische beeldstabilisatie en een f/1.7-diafragma. OnePlus gebruikt de Sony IMX586. Daarnaast is er een nieuwe 16 MP groothoekcamera die beelden neemt in een grotere hoek van 123 graden. De sensor heeft een f/2.2-diafragma. Ten opzichte van de OnePlus 8 heeft het bedrijf ook gekozen voor een sterkere 5 MP macrocamera en als laatste is er nog een monochrome sensor die de kleuren van foto's optimaliseert.

OnePlus 8T

Met een nieuw vlaggenschip horen ook speciale camerafuncties. Nieuw is de videoportretfunctie die tijdens het filmen automatisch een persoon herkent en vervolgens een onscherpte-effect toepast. OnePlus' nachtmodus, ook wel bekend als Nightscape, schiet nu ook automatisch aan het werk als de telefoon detecteert dat je foto's neemt in het donker.

OxygenOS 11

OxygenOS 11 is de nieuwe softwareschil die is gebaseerd op Android 11. De OnePlus 8T mag zich daarmee de eerste niet-Pixel-telefoon noemen die met Android 11 uit de doos komt. Het Chinese merk kondigt met deze versie een verbetering aan voor de Zen-modus, dat is een functie die je telefoon een tijdlang omtovert tot een 'dom' apparaat dat enkel kan bellen. De nieuwe Zen-modus 2.0 werkt nu ook samen met vrienden, zodat je in groep kan genieten van een moment zonder meldingen.

Verder is er nog het veelbesproken uiterlijk waarbij we zien dat OnePlus grote titels gebruikt doorheen zijn interface en apps. Dat ontwerp is heel bewust gekozen, omdat de telefoon dan makkelijker met één hand te bedienen is. De knoppen zijn zo lager doorheen de interface te vinden. 

OnePlus 8T - prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 8T verschijnt in twee modellen: 8 GB/128 GB en 12 GB/ 256 GB. Die eerste is verkrijgbaar vanaf 599 euro en voor het model met meer opslag en RAM betaal je 699 euro. De versie met 8 GB/128 GB verschijnt in de kleuren Aquamarine Green en Lunar Silver, maar de versie met meer RAM en opslag is enkel in Aquamarine Green te koop.

Pre-orders zijn alvast begonnen en vanaf 20 oktober is hij te koop via OnePlus.com, BelsimpelCoolblue, T-Mobile en Amazon.

> OnePlus 8T (8 GB + 128 GB) - Aquamarine Green, Lunar Silver - 599 euro

> OnePlus 8T (12 GB + 256 GB) - Aquamarine Green - 699 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk