Nothing Phone (1)

Review

Nothing Phone (1) 

De Nothing Phone (1) is een nieuwe smartphone van de nieuwe Engelse smartphonefabrikant 'Nothing'.  De Phone (1) is een midrange smartphone met vrij sterke specificaties en een opvallend design. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 778G+-chipset en wordt hierbij ondersteund door 8 of 12 GB aan RAM. 

Nothing geeft de telefoon verder een 6,55 inch Full HD+ AMOLED-scherm met een 120Hz verversingssnelheid. Het toestel kan opladen met een vermogen 33W. Het toestel kan ook 15W draadloos laden en 5W reverse opladen. Er is geen oplader in de doos aanwezig. Wat je wel in de doos van de Phone (1) kunt vinden, kun je lezen én zien in dit artikel.

900 ledlichtjes

De grote troef van de Nothing Phone (1) is echter het design zijn. De achterkant van het toestel is namelijk transparant en bevat 900 led-lichtjes. Volgens Nothing is de verlichting, naast dat het opvallend is, ook nog eens erg functioneel. Het is volgens het bedrijf zelfs een nieuwe manier van communiceren. Dit heeft onder andere te maken met drie functies waarover je hieronder meer vertellen. Meer over de verlichting lees én zie je in onze hands-on

  1. Notificaties: je kunt uit verschillende meldingsgeluiden kiezen en de verlichting zal vervolgens ‘meebewegen’ met het desbetreffende geluid. Erg tof gedaan, al zijn sommige geluiden vrij akelig. Meer daarover in de video hieronder.
  2. Oproepen: ditzelfde kun je doen als je gebeld wordt. Je kunt bepaalde ringtones aan mensen koppelen en het hierbij behorende Glyph-patroon laten toepassen. Zo kun je dus door de verlichting op de telefoon zien wie er belt. 
  3. Flip to Glyph: dit is een soort focusmodus waarbij je je telefoon plat met de voorkant op tafel kunt leggen. De telefoon zal dit, indien ingeschakeld, merken en je telefoon op stil zetten. Je krijgt dan wel led-notificaties. De ledverlichting zal dus bij het krijgen van een notificatie gaan oplichten.
Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) kopen

De Nothing Phone (1) is vanaf 21 juli te bestellen in drie verschillende varianten. Je hebt een versie met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen én een versie met 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslag. Deze twee modellen zijn vanaf 21 juli te bestellen. Deze twee varianten kosten respectievelijk 469 en 499. De versie met 12 GB aan RAM en 256 GB opslag verschijnt in de zomer voor een prijs van 549 euro. De exacte datum is nog niet bekend. 

De Nothing Phone (1) is verkrijgbaar in de kleuren Silver en Black. Het toestel is te koop op de website van Nothing zelf en via Amazon. 

  • Nothing Phone (1) kopen (8 GB + 128 GB) - Nothing en Amazon - 469 euro
  • Nothing Phone (1) kopen (8 GB + 256 GB) - Nothing en Amazon - 499 euro
  • Nothing Phone (1) kopen (12 GB + 256 GB) - Nothing en Amazon - 549 euro (vanaf de zomer)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk