Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView

De Nokia 9 PureView is het vlaggenschip van Nokia waar menigeen al tijden naar heeft uitgekeken wordt. Deze Nokia-smartphone heeft maar liefst vijf camera's.

De merknaam PureView is een verwijzing naar de opmerkelijke cameratechnologie die de Nokia 808 PureView aan boord had. Nokia was destijds (2012) de eerste fabrikant die een toestel uitrustte met een 41-megapixelsensor op de camera. Deze lens kreeg tevens het Carl Zeiss-merk mee. De Nokia 9 PureView is 's werelds eerste smartphone met vijf camera's met ZEISS Optics.

Vijf camera's

Op de achterkant van de telefoon zijn er vijf lenzen zijn opgesteld. De ring linksboven bevat een flitser en rechtsboven zitten twee RGB-sensoren (kleursensoren) en drie monochrome camerasensoren. Ze werken alle vijf samen om tot tien keer zoveel licht te verzamelen als een enkele kleurensensor van hetzelfde type. Elk beeld dat door de Nokia 9 PureView wordt vastgelegd is in HDR, met maximaal 12,4 stops dynamisch bereik en een volledige 12 MP-dieptekaart. Daarnaast wordt elke foto in HDR opgenomen. De vijf camera’s leggen het beeld simultaan vast en versmelten het tot een 12MP-foto met een uitstekend dynamisch bereik en scherptediepte. De dieptekaart maakt een het bokeh-effect mogelijk, waarbij je na het shot de scherpstelling in Google Foto's kunt aanpassen. 

De Nokia 9 PureView beschikt ook over de mogelijkheid om beelden vast te leggen in ongecomprimeerd RAW-formaat en ze direct op de telefoon te bewerken dankzij de samenwerking met Adobe Lightroom. Er wordt gezegd dat 50% van de kunst van het fotograferen in de post-productie zit en met de Nokia 9 PureView heb je alle mogelijkheden om te schitteren, aldus Nokia

Camera voorkant:  

> 20MP(5MP), 1.0um(2.0um)

Camera's achterkant: 

> 12MP RGB, f/1.8, 1.25um
> 12MP RGB, f/1.8, 1.25um
> 12MP monochrome, f/1.8, 1.25um
> 12MP monochrome, f/1.8, 1.25um
> 12MP monochrome, f/1.8, 1.25um

De Nokia 9 PureView heeft een 5,9 inch-OLED-scherm met een beeldverhouding van 18:9 en een optische vingerafdrukscanner in het scherm. Verder is er een Snapdragon 845-processor, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. De laatste is niet uitbreidbaar. De accucapaciteit bedraagt 3.320 mAh-accu en kan via snellaad-technologie worden opgeladen, ook draadloos. De Nokia Wireless Charger ondersteunt snel 10-watt draadloos opladen

De Nokia 9 PureView draait op 'Android One' wat betekent dat ze kunnen rekenen op drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en versie-updates gedurende twee jaar.

Nokia 9 PureView beschikbaarheid

De Nokia 9 PureView komt op 15 maart op de markt in de kleur Midnight Blue. De adviesprijs van dit toestel is 599 euro. Het toestel is onder andere te koop bij Mobiel.nlBelsimpelBol.com en Coolblue en bij deze winkels.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk