Nokia 7.2

Nokia 7.2 - specificaties

De Nokia 7.2 is de nieuwe midrangesmartphone van HMD Global en heeft erg aantrekkelijke specificaties voor zijn prijs. Aan de voorkant beschikt de 7.2 over een 6,3 inch PureDisplay met een waterdruppelnotch en een Full HD-resolutie. Het PureDisplay maakt gebruik van een technologie die Standaard Dynamic Range (SDR) gaat upscalen naar High Dynamic Range (HDR), waardoor het scherm nog mooier moet ogen.

De Nokia 7.2 wordt in de Benelux aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 660 met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is met een MicroSD-kaart. Met een batterijcapaciteit van 3.500 mAh moet de Nokia 7.2  het twee dagen op één laadbeurtkunnen uithouden.

Camera's

De hoofdcamera is de welbekende 48 megapixelsensor van Sony, die we tegenwoordig heel vaak tegenkomen. Daarnaast heeft de Nokia 7.2 nog twee extra sensors: een 8 MP ultrawide en een 5 MP die als dieptesensor dient. Aan de voorkant vinden we een 20 MP selfiecamera.

Dankzij de samenwerking met ZEISS heeft de camera-app ook een upgrade gekregen zodat portretfoto’s gebruik maken van het ZEISS bokeh-effect, maar ook ligt de focus op foto’s in mindere lichtomstandigheden. Zo kan de Nokia 7.2 via de nachtmodus 8 tot 10 foto’s tegelijk nemen, dat die daarna combineert voor een kwalitatievere foto. Wanneer je een statief gebruikt, kun je in nachtmodus zelfs tot 20 foto’s nemen.

Android One

Het leuke aan Nokia is natuurlijk dat zij een heel goede samenwerking hebben met Google. Ze gebruiken geen eigen softwareskin, maar de Android One-software van Google. Dat wil ook zeggen dat dit toestel met Android 10 zal komen en gegarandeerd 2 jaar systeemupdates en drie jaar beveiligingsupdates zal krijgen. Daarnaast heeft de Nokia 7.2 ook een specifieke knop aan de zijkant warmee je de Google Assistent kunt oproepen en wanneer je de smartphone aan de lader hangt, transformeert het toestel naar een smart speaker. 

Nokia 7.2 - prijzen en beschikbaarheid

De Nokia 7.2 is in verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro. Je krijgt daarvoor de uitvoering met 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte en je kan kiezen tussen de kleuren Cyan Green (groen), Charcoal en Ice. Deze telefoon is nu verkrijgbaar bij onder andere: BelsimpelCoolblueMediaMarkt en Bol.com.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk