Nexus 6

Met de Nexus 6 wil Google weer een nieuwe standaard neerzetten. Deze door Motorola gemaakt smartphone staat bekend om zijn snelle updates en goede hardware. Alles over de Nexus 6, van specificaties, tot foto's en natuurlijk alle andere informatie.

Nexus 6: de smartphone van 2014

Met de Nexus-lijn wil Google een voorbeeld zijn voor fabrikanten en vooral tonen wat er mogelijk is met Android. Dat was in ieder geval de filosofie toen de Nexus-lijn opgestart werd met de Nexus One. Inmiddels zijn wel al vele generaties verder en is het de beurt aan de Nexus 6, een smartphone uit deze zelfde serie gemaakt door Motorola. Dit is de eerste Nexus-smartphone die gemaakt wordt door Motorola, de Xoom was wel een tablet die als boegbeeld voor Android 3.0 gebruikt werd.

5,9 inch superhelder scherm

De Nexus 6 is op het eerste gezicht een niet zo direct voor de hand liggend toestel als we kijken naar de specificaties van voorgaande Nexus-devices. Dit heeft vooral te maken met het scherm, met 5,9 inch is dit erg groot. Natuurlijk is er wel een trend van steeds groter wordende smartphones, maar 5,9 inch wordt door velen gezien als net iets teveel van het goede. Of Google nog met een kleinere variant komt van de Nexus 6 is vooralsnog niet bekend.

Er zit een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 2560x1440 gebruikt wordt (Quad HD) en het toestel draait op Android Lollipop (Android 5.0). Aan de achterzijde is een dual LED-flister terug te vinden die de 13 megapixel-camera voldoende belichting moet geven tijdens het fotograferen in slechte(re) lichtomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van OIS (Optical Image Stabilization) om nog betere foto's te kunnen maken met de Nexus 6. De camera aan de voorzijde zou 2 megapixel groot zijn.

De Nexus 6 wordt aangedreven door de Snapdragon 805-chipset en is geklokt op 2,65 Ghz in combinatie met 3GB RAm-geheugen. Met deze specificaties is dit toestel meer dan een interessant, maar de prijs is wel hoger in vergelijking met andere Nexus-smartphones. De adviesprijs van de Nexus 6 (32GB) is € 649, waar de 64GB-versie voor € 699 over de toonbank gaat.

Nexus 6 kopen

De Nexus 6 is vanaf midden november te koop in Nederland via onder andere StudentmobielCoolblue en Belsimpel. De Nexus 9 is inmiddels ook al leverbaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk