Nexus 5X (2015)

Nexus 5X (2015)

Ook in 2015 zal een nieuwe Nexus-smartphone op de markt komen gemaakt door LG in samenwerking met Google. De naam is weinig verrassend: Nexus 5X. Het toestel beschikt over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Ook zal er een vingerafdrukscanner aanwezig zijn op de achterkant en opladen en data synchroniseren kan via een USB C-poort.

Qua specificaties zien we naast het full HD-scherm de Snapdragon 808-chipset van Qualcomm op de Nexus 5X, bijgestaan door 2GB werkgeheugen. Het toestel komt op de markt in 16GB & 32GB-varianten en is voorzien van een 12,3 megapixel-camera op de achterkant en een 5 megapixel-frontcam. Hierbij zijn onder andere slow motion-video opnames mogelijk. 

Uiterlijk

Het toestel zou qua afmetingen 147,0 hoog en 72,6mm breed worden, terwijl het toestel qua dikte 7,9mm meet. De cameramodule steekt wat uit en daardoor is het toestel op dat punt ook wat dikker. De behuizing is gemaakt van polycarbonaat, een sterk soort plastic en het toestel wordt verkrijgbaar in het wit, zwart en ijsblauw.  

Android 6.0 Marshmallow

Deze nieuwe Nexus zal samen met een nieuwe Nexus 6 (2015) één van de eerste devices zijn die zal draaien op het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. In deze nieuwe versie van Android is onder andere permissie-beheer aangepast, waardoor het voor de gebruiker mogelijk wordt om in te stellen welke apps welke rechten hebben en mogen gebruiken.

Google en LG zijn verder gaan bouwen op de succesvolle Nexus 5 uit 2013 en het resultaat, de Nexus 5X, mag er zeer zeker zijn. Het toestel heeft meer dan acceptabele specificaties en is daarnaast ook nog eens voorzien van een redelijke prijs. Overzicht van actuele prijzen, zijn hieronder te vinden. Ook wordt de Nexus 5X aangeboden bij retailers als Studentmobiel, Coolblue en Belsimpel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk