Motorola Razr 5G

Motorola Razr 5G - specificaties

Motorola stelt tijdens een lanceringsevenement de opvolger voor van zijn Razr, de Razr 5G. Het doel van Moto is simpel: de manier veranderen waarop we onze telefoons gebruiken, met een compacter design en slimme softwarefuncties. Anders dan Samsung wil Motorola niet je schermruimte uitbreiden, maar juist je telefoon compacter maken en je helpen om tijd te besparen met het Quick View-schermpje. Dat is het kleinere scherm aan de buitenkant van deze vouwbare klaptelefoon.

Motorola heeft zijn software aangepast voor dat tweede scherm, en je kan nu apps open op het paneeltje. Daarnaast zijn er verschillende apps aangepast voor de beeldverhouding van het scherm. Je kan nu gje muziek bedienen met Spotify of Youtube Music en ook Google Maps wijst je de weg zonder je scherm open te klappen. Het QuickView-scherm maakt gebruikt van de gestures die je al kent van Android en het heeft een volledig toetsenbord ter beschikking om snel op berichten te antwoorden. Motorola's vouwbare telefoon beidt daarbij ondersteuning voor Smart Reply. Het QuickView-scherm werkt ook met Keep, Google Nieuws, Google Home, YouTube, de rekenmachine en de camera.

Scherm en behuizing

Motorola komt ook met enkele wijzigingen aan het design. De telefoon heeft een scherpere 'kin' gekregen de de vingerafdrukscanner verhuisde van de voorkant naar achteren. Daarnaast kwam Motorola met verbeteringen voor het scharnier van zijn foldable en andere wijzigingen die het naar eigen zeggen doorvoerde op basis van feedback van gebruikers.

Motorola testte de telefoon op temperatuurschommelingen, hij onderging 'drop-testen' en het scharnier werd op de proef gesteld. Volgens het dochterbedrijf van Lenovo kan het scharnier zeker vijf jaar blijven functioneren, erop gelet dat je de telefoon gemiddeld 40 keep openklapt. Dat is goed voor zo'n 200.000 bewegingen met het scharnier. De telefoon kreeg ook een speciale coating en een tweede beschermlaag in de behuizing zelf die de telefoon moet beschermen tegen onder andere water en stof.

De telefoon verschijnt in de kleuren Polished Graphite, Liquid Mercury en Blush Gold

Als je de Razr 5G openvouwt dan vind je nog steeds het 6,2 inch OLED-scherm met zijn Full HD-resolutie en de lange 21:9-beeldverhouding. Het compacte 21:9-beeldscherm moet de telefoon volgens Motorola beter geschikt maken voor videocontent en gebruik in néén hand. Het Quick View-scherm heeft daarentegen een veel kleiner 2,7 inch formaat, en het is een OLED-scherm met een resolutie van 900 x 1000 pixels.

Prestaties en camera

Als motor heeft de Razr 6G een Qualcomm Snapdragon 765-chipset, dat is een processor met een geïntegreerde 5G-modem. We kennen die chipset ook onder meer van de Moto G 5G Plus en andere toestellen uit het hogere middensegment. Daarbij komt nog 8 GB RAM en 256 GB opslag. De telefoon kreeg ook een wat grotere 2800 mAh accu die je kan opladen met de 15 watt oplader. De Razr 5G werkt op Android 10 en de My UX-softwareschil van Motorola.

Motorola Razr 5G

Motorola vertelde al tegen Androidworld hoe het overwoog om meerdere camerasensors op de achterkant van de telefoon te plaatsen, maar uiteindelijk koos het bedrijf voor één enkele, maar grote sensor. De Razr 5G heeft een 48 MP hoofdcamera met een f/1.7-diafragma en optische beeldstabilisatie en laserautofocus. De Razr 5G heeft ook vooraan, een 20 MP camera die groepselfies ondersteunt en een portretmodus. Tijdens het nemen van foto's kan je het Quick View-scherm gebruiken als een voorbeeldweergave voor mensen die poseren op de foto.

Motorola Razr 5G - prijzen en beschikbaarheid

De Motorola Moto 5G is beschikbaar in de kleuren Polished Graphite, Liquid Mercury en Blush Gold. het apparaat kreeg een adviesprijs van 1.499,99 euro en hij is vanaf begin oktober verkrijgbaar in de Benelux.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk