Motorola One Macro

Motorola One Macro - specificaties

Motorola kiest ervoor om verschillende cameralenzen met verschillende telefoons in de One-serie uit te brengen in plaats van ze in één telefoon te stoppen. Wat dacht je van de Motorola One Vision (273 euro), One Action (246 euro) en Moto One Zoom (415 euro)? De Motorola One Macro is in oktober van 2019 aan de One-serie toegevoegd en is voorzien van een macro-camera waarmee je close-ups kunt maken.

Macrolens

Zo heeft de Motorola One Macro heeft, zoals de naam al zegt, een 2 MP macrolens waarbij je kleine objecten groot in beeld kunt brengen. De Huawei P30 Pro is voorzien van eenzelfde soort lens. De macrolens heeft een pixelgrootte van 1.75μm en is voorzien van een f/2.2 diafragma. Naast het fotograferen van foto's kan deze lens tevens macro-video's in 720p-kwaliteit opnemen.

Naast de macrolens is er een 13 MP hoofdcamera en een 2 MP-dieptecamera op de telefoon te vinden. De voorzijde heeft een 8 MP selfiecamera. De foto's worden via kunstmatige intelligentie verbeterd op het gebied van kleuren. Daarnaast kan deze techniek via de Smart Composition-functie de fotograaf adviseren om de foto te kantelen of anders uit te lijnen. De camera-app bevat verder Spot Color waarbij één kleur de boventoon voert in een foto, Cutout waarmee je de achtergrond op een foto met scherptediepte kunt veranderen en Cinemagraph voor het maken van gif'jes.

De Motorola One Macro heeft verder een 6,2 inch HD+ scherm (19.5:9) met een watedruppelnotch en een resolutie van 720 x 1520 pixels. De telefoon wordt aangedreven door een MediaTek Helio P70-octacorechipset met 4 GB RAM en maximaal 64 GB-opslag. De laatste is uitbreidbaar via sd-kaart naar maximaal 512 GB. De accu heeft een capaciteit van 4.000 mAh en ondersteunt 10 watt snelladen.

Geen Android One

Ondanks dat de Macro tot de Android One-familie behoort, draait er geen Android One op deze telefoon. Motorola liet deze software bij de One Zoom ook al achterwege. Ruben Weenink, Lenovo's general manager MBG Duitsland en Benelux, heeft in een interview met Androidworld aangegeven dat het bedrijf bij de Zoom besloten heeft om meer te focussen op de camera's en het design, dan op Android One. Android One zal op de Motorola One Macro om dezelfde reden ontbreken.

De Macro draait op Android 9.0 Pie en zal hierdoor mogelijk minder lang van updates worden voorzien. De telefoon kan in ieder geval wel rekenen op een update naar Android 10. Dat heeft de fabrikant al bevestigd.

Motorola One Macro - prijzen en beschikbaarheid

De Motorola One Macro is beschikbaar in de kleuren Space Blue en Ultra Violet voor 269 euro. Vanaf 2 november is hij te koop.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk