Motorola Edge 40 Neo

Motorola zet met de Edge 40 Neo vooral in op waterdichtheid, dankzij de IP68-certificering. Deze smartphone kan tegen stof en vuil en is bestand tegen een onderdompeling in water. Bovendien heeft het toestel een achterkant van vegan leer, wat een andere textuur geeft dan de traditionele glazen of plastic behuizingen.

Met een opvallende slankheid van slechts 7,76 millimeter en een 6,55-inch OLED-scherm is de Edge 40 Neo op papier indrukwekkend. Het scherm biedt een resolutie van 2400 bij 1080 pixels, wat levendige kleuren en diep zwart moet opleveren. De verversingssnelheid van 144Hz zorgt bovendien voor vloeiende en meeslepende beelden en animaties, stelt Motorola.

Onder de motorkap van de Motorola Edge 40 Neo zit een MediaTek Dimensity 7030-processor. Deze chip is relatief nieuw, ondersteunt 5G-internet en wordt bijgestaan door 8GB werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte. Voor het maken van foto’s is een 50 megapixel-hoofdcamera en 13 megapixel-groothoeklens aanwezig. Dat zijn niet specificaties die je wegblazen, maar wel betaalbaar zijn.

De telefoon draait overigens op Android 13, maar Android 14 staat natuurlijk al voor de deur.

De Edge 40 Neo verschijnt in verschillende kleuren en heeft een accu van 5000 mAh. Die laadt snel op met maximaal 68 Watt. Hierdoor kan je de smartphone in een kwartier voor de helft te vullen. Helaas kan je niet draadloos opladen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk