Motorola Moto G9 Power

De Moto G9 Power is een telefoon in het middensegment die zich onder meer focust op 5G-ondersteuning en een lange accuduur.

Moto G9 Power met grotere accu

De Moto G9 Power is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Moto G8 Power en ook deze middenklasser legt de nadruk op een lange accuduur vanwege de grote 6.000 mAh-accu. Die accu is dus ten opzichte van de G8 Power met 1.000 mAh gegroeid en zou volgens Motorola bij gemiddeld gebruik meerdere dagen meekunnen.

Motorola Moto G9 Power

Groter scherm

Het scherm van de G9 Power is gegroeid van 6,4 inch naar 6,8 inch. Het gaat om een IPS-scherm met een HD+ resolutie in plaats van fullHD+ voor de G8 Power. In dat scherm zit een inkeping voor de selfiecamera en de onderste schermrand lijkt iets dikker dan die van de G8 Power.

De behuizing is verder waterafstotend gemaakt zodat het tegen morsen, spatten, zweet of lichte regen beschermd is. Achterop is de vingerafdrukscanner te vinden en de Google Assistent-knop zit aan de zijkant.

Minder camera's

De Moto G9 Power heeft verder drie camera's op de achterkant: een 64 MP hoofdcamera (f/1.8), een 2 MP macrocamera (f/2.4) en een 2 MP dieptecamera (f/2.4). Selfies maak je met een 16 MP camera. Motorola heeft voor het eerst een 64 MP hoofcamera in een middenklasser gestopt. Deze camera is voorzien van de Quad-Pixel-technologie. Die zorgt ervoor dat er vier pixels voor één pixel worden inzet, waardoor tot vier keer meer licht kan opvangen.

Motorola heeft de G9 Power dus één camera minder meegegeven dan de G8 Power. De ultragroothoekcamera en telelens zijn ook verdwenen en de macrolens kan objecten tot vier keer dichterbij halen, in plaats van vijf keer voor de G8 Power.

Motorola Moto G9 Power

Meer specificaties

De Moto G9 Power wordt aangedreven door een Snapdragon 662 octa-core-processor in tegenstelling tot de 665-variant in de voorganger. Er is 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte. De laatste kun je uitbreiden via een microSD-kaartje. De behuizing is net als veel andere Moto-toestellen waterafstotend gemaakt zodat het tegen morsen, spatten, zweet of lichte regen beschermd is. 

De Moto G9 Power draait op Moto's My UX gebaseerd op Android 10. De fabrikant heeft de software basic gehouden, net als standaard Android, en voegt er geen overbodige apps aan toe. Het bekende Moto Experiences is wel op de telefoon aanwezig. Dit hulpmiddel brengt wat handigheidjes naar het toestel. Denk aan het maken van een screenshot met drie vingers en 'Omdraaien voor Niet storen' (handig tijdens het bingewatchen). Je kan hier ook het aanzetten van de zaklamp via schudden aanzetten. Dat is handig als je 's avonds je fietsslot zoekt. Het aanpassen van het toestel met fonts, wallpapers, icoontjes en meer is er ook mogelijk.

Moto G9 Power kopen

De Moto G9 Power is beschikbaar in de kleuren Electric Violet en Metallic Green voor een adviesprijs van 199,99 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk