Moto G9 Plus

Review

Motorola Moto G9 Plus - specificaties

De Moto G-reeks is al jarenlang een bekende reeks uit het middensegment. Motorola tracht bij die toestellen altijd om veel waarde te geven voor een toegankelijk prijskaartje. We hebben al tal van varianten gezien in de Moto G-reeks, maar het standaard model is tegenwoordig de 'G Plus-telefoon'. De nieuwe Moto G9 Plus is nu officieel aangekondigd in Nederland en België.

Laat ons beginnen met te kijken naar het LCD-scherm dat een stuk groter is geworden met zijn 6,8 inch formaat. Van de waterdruppelinkeping is geen sprake meer en nu is er een kleine inkeping in de linkerbovenhoek. Dat bleek ook eerder al uit gelekte beelden van deze telefoon. Het paneel heeft verder een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. De telefoon heeft een plastic behuizing en een vingerafdrukscanner die geïntegreerd zit in de powerknop. Er is ook een 3,5 mm audiojack.

Prestaties, accu en camera's

Dat brengt ons bij de chipset van de Moto G9 Plus en dat is de Snapdragon 730 van Qualcomm, ofwel een typische processor die voor het middensegment is bedoeld. De telefoon heeft verder nog steeds 4 GB RAM, maar wel een ruime 128 GB opslag. Motorola introduceert ook een mooie upgrade van de accu, want dat is nu 5000 mAh exemplaar. Opmerkelijk is dat Motorola verder de 15 watt oplader omruilt voor een interessantere 30 watt snellader. De telefoon komt op de markt met Android 10 en de telefoon zal op één versie-update kunnen rekenen, die naar Android 11.

Als laatste is er nog de camera en dat zijn vier exemplaren op de achterkant. De basis wordt gevormd door een, 64 MP sensor, maar er is ook een 8 MP groothoekcamera, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera voor foto's met onscherpte. Vooraan vinden we een 16 MP camera in de scherminkeping.

Motorola Moto G9 Plus - prijzen en beschikbaarheid

De Motorola Moto G9 Plus is vanaf deze week beschikbaar in de kleuren Navy Blue en later dit najaar Blush Gold voor een adviesprijs van 269,99 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk