Moto Edge X30

Moto Edge X30 specificaties

Motorola heeft in China zijn Edge X30-toptoestel voorgesteld. Het is de eerste telefoon die op de markt komt met de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-chipset. De telefoon heeft daarnaast een variant met selfiecamera onder het scherm.

Het was eerder al bekend, maar de Edge X30 zal als eerste werken met Qualcomms nieuwe high-end chipset: Snapdragon 8 Gen 1. Volgens de chipmaker is de processor van deze chip 20 procent sneller dan de Snapdragon 888 en voor de gpu is dat 30 procent. De chipset wordt bijgestaan door 8 of 12 GB RAM en 128 of 256 GB opslag. Verder is er een 5.000 mAh accu en Motorola haalt voor de eerste keer een 68W snellader boven.

Moto Edge X30

Camera onder het scherm

Het scherm van de Edge X30 is een 6,7 inch Full HD OLED-paneel. opmerkelijk is de hoge verversingssnelheid van 144 Hz. De telefoons ververst dus 144 keer het beeld in één seconde voor mooiere animaties. Er is ook een 'Under-Screen Camera Version' en zoals de naam doet vermoeden heeft hij in het midden van het paneel een selfiecamera onder het scherm. De lens wordt door een laag pixels bedekt en we zagen dat eerder bij de Samsung Galaxy Z Fold 3.

En dan is er nog de cameraopstelling die bestaat uit drie lenzen. Als eerste gebruikt Motorola twee 50 MP camera's: een hoofdsensor en groothoekcamera. Dan is er nog een 2 MP sensor achterop en de selfiecamera heeft 60 MP. De nieuwe Edge X30 werkt met Android 12 en Motorola's eigen MYUI 3.0-softwareschil.

Moto Edge X30 kopen

Het is nog niet bekend of en wanneer deze telefoon in Nederland en België op de markt komt. Omgerekend kost hij minstens 539 euro inclusief BTW. Dat geldt voor het model met 8 GB RAM en 128 GB opslag. De Under-Screen Camera Version komt met 12 GB aan werkgeheugen en kost omgerekend 673 euro inclusief BTW.

Populairste berichten over de Moto Edge X30
Echte foto van de Moto Edge X30

Echte foto van de Moto Edge X30

Foto via Weibo 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk