Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo

Microsoft heeft tijdens het Microsoft Surface-event van oktober 2019 zijn debuut op de vouwbare smartphonemarkt gemaakt met de Microsoft Surface Duo.

Twee schermen

De Microsoft Surface Duo beschikt over twee schermen van 5,6 inch die zich samen uitvouwen tot 8,3 inch en heeft iets weg van de LG G8X met Dual Screen. De schermen zijn met een 360 graden-scharnier aan elkaar bevestigd en klap je als een boek open, net als de Samsung Galaxy Fold. Alleen kan dit apparaat naar twee kanten vouwen, naar buiten (als een boek) en naar binnen, zodat je (de helft van) het apparaat als een telefoon kunt gebruiken. Het device kan daarnaast in verschillende posities worden gebruikt. Door het gebruik van twee schermen en een scharnier, zal het geheel veel minder kwetsbaar zijn dan de vouwbare schermen Huawei Mate X en Samsung Galaxy Fold-foldables. 

Met de twee schermen kun je multitasken  door twee apps tegelijkertijd op de schermen te tonen. Daarnaast maakt Microsoft het mogelijk om het schrijven van een e-mail op de Surface Duo te starten en deze naadloos voort te kunnen zetten op een Windows-apparaat. Microsoft legt met dit nieuwe apparaat dus de focus op productiviteit: "Surface Duo combineert het beste van Microsoft-productiviteitservaringen, Android-apps en Surface-hardware in één apparaat waarmee optimale productiviteit wordt behaald."

Android

Het apparaat draait op een aangepaste versie van Android 9.0 Pie met daarbij uiteraard een Microsoft-ervaring. De Duo kan dus, zoals aangegeven, twee apps naast elkaar draaien zodat de productiviteit bevorderd wordt. Als je de Microsoft Surface Duo kantelt, zal het onderste scherm een toetsenbord tonen en het bovenste de app waarin gewerkt wordt. Microsoft wilde de Android-ervaring op de Surface Duo meteen goed voor elkaar hebben en heeft hiervoor samengewerkt met Google.

Helaas is er over de overige specificaties niets bekend gemaakt. Wired kon al wel vertellen dat de Microsoft Surface Duo op een Snapdragon 855-chipset draait en beschikt over een selfiecamera die kan kantelen zodat dienst kan doen als camera aan de achterzijde. Dit heeft iets weg van de Flip Camera van de ASUS ZenFone 6

Beschikbaarheid

De Microsoft Surface Duo zal eind 2020 op de markt komen. De prijs en beschikbaarheid in Nederland is onbekend. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk