LG V60 ThinQ

LG V60 ThinQ - specificaties

De LG V60 ThinQ 5G volgt de V50 van 2019 op met veel verschillende verbeteringen maar het Dual Screen valt hierin het meeste op. Dit Dual Screen kennen we van de LG G8X ThinQ en maakt multitasken en filmpjes op een groot scherm mogelijk. Je koppelt hiervoor het Dual Screen via de usb c-aansluiting aan de telefoon waardoor het smartphonescherm wordt uitgebreid op het tweede scherm.

De V60 beschikt ook over ondersteuning voor het 5G-netwerk en hiervoor werkt LG in de eerste fase exclusief samen met KPN.

Verbeterde audio- en videokwaliteit

De LG V60 ThinQ heeft twee camera’s aan de achterkant en een time of flight-sensor (ToF). Er is een 64 MP hoofdcamera en een 13 MP groothoeklens. De LG V60  het eerste LG-toestel dat 8K video-opnames ondersteunt voor het maken van video’s.

Ook de audiokwaliteit is ten opzichte van de voorganger verbeterd. Dat maakte LG mogelijk door de toevoeging van vier microfoons die het mogelijk maken om geluidsopnames uit verschillende hoeken te maken. Volgens LG zorgt dit voor een realistische geluidservaring ongeacht de omgeving.

De nieuwe functie 'Voice Bokeh' kan onderscheid maken tussen stemmen van gebruikers en achtergrondgeluiden. Hierdoor kunnen contentmakers zich focussen op hun content en tegelijk overbodige ruis wegfilteren. Ook beschikt het toestel over de 'LG 3D Sound Engine', een audiotechniek afkomstig van LG's OLED-televisies. Deze techniek herkent het type content dat wordt afgespeeld en optimaliseert het geluid voor een betere geluidservaring. 

Tweede scherm

Zowel de V60 als het verbeterde tweede scherm beschikken over een  6,8 inch FHD+ P-OLED-display met een resolutie van 2460 bij 1080 pixels en een 20.5:9-beeldverhouding. Het paneel is bijna een halve inch groter is dan zijn voorloper, maar dankzij het dunne OLED-scherm is het verbeterde Dual Screen alsnog lichter dan zijn voorganger. Het Dual screen heeft tevens een klein 2,1 inch schermpje waar zaken als notificaties en de tijd in één oogopslag wordt weergegeven.

De V60 is gemaakt van metaal en glas en door de geribbelde achterkant heeft het toestel een betere grip. In de telefoon ligt de krachtige Snapdragon 865-processor met X55 5G-modem waardoor het toestel klaar is voor het 5G-netwerk. Daarnaast is er 8 GB RAM en 128 of 256 GB uitbreidbaar opslaggeheugen.  Het vlaggenschip is voorzien van een grote 5.000 mAh-accu die het dubbele scherm langer moet kunnen voorzien van de benodigde energie.

LG V60 ThinQ - prijzen en beschikbaarheid

De LG V60 ThinQ 5G is vanaf maart in Nederland exclusief verkrijgbaar via KPN. De telefoon wordt vervolgens in mei uitgeleverd. De adviesprijs is nog niet bekend gemaakt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk