LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ

De LG G8 ThinQ is de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde LG G7 ThinQ. De G8 richt dit jaar vooral op een nieuwe camera aan de voorzijde van het toestel. Deze heet de Z-camera en beschikt over ToF, ofwel: Time of Flight. Hiermee worden er door middel van meerdere sensoren zoals infrarood een accuraat beeld inclusief diepte en afstanden in 3D geschetst van waar de camera nou precies naar kijkt. Zo is het bijvoorbeeld met een ToF-sensor mogelijk om geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk te maken, waarbij er een (uitgeprinte) foto niet de sensoren kan misleiden: deze foto is immers 2D en geen 3D. 

Z-Camera: Hand ID en gestures

Het meest bijzondere element aan de LG G8 ThinQ is de zogenoemde Z-camera. Deze ToF-camera bevindt zich aan de voorkant van de telefoon, samen met infraroodsensoren. LG heeft hiervoor een aantal toepassingen bedacht.

Het begint met Hand ID. Hierbij wordt de geavanceerde camera gebruikt om je hand in te scannen. Er wordt gekeken naar de vorm, dikte en andere kenmerken van de binnenkant van je hand. Door je hand voor de front-facing camera te houden zal je telefoon worden ontgrendeld, aldus LG. De camera wordt ook niet beïnvloed door omgevingslicht door deze sensoren. LG claimt dat Hand ID veiliger is dan vingerafdrukscanners. 

Een andere manier van ontgrendelen kan met geavanceerde gezichtsherkenning, door LG Face Unlock genoemd. Door je gezicht 3D in kaart te brengen en de afstand tot je gezicht via infrarood te bepalen kan de Z-camera ook hiervoor worden gebruikt. Een gewone vingerafdrukscanner is echter ook nog gewoon aanwezig, mocht je voorkeur hier naar uitgaan.

Een andere toepassing zijn gestures zonder dat je handen de G8 aanraken, genaamd Air Motion. Air Motion komt vooral van pas als je bijvoorbeeld aan het rijden bent of handschoenen aanhebt en je even je handen niet kan gebruiken om het scherm aan te raken. Zo kan je belletjes beantwoorden of beëindigen, screenshots maken, tussen applicaties wisselen of het volume aanpassen door enkel met je hand voor de front-facing camera te bewegen in een zwaai- of pinchbeweging. 

Selfies worden ook beter gemaakt met de Z-camera. Zo kan de achtergrond beter worden onderscheiden van de voorgrond om zo te bepalen hoe wazig deze achtergrond moet worden, te kiezen tussen 256 verschillende niveau's. Dit effect wordt ook wel het bokeh-effect genoemd. De sensor aan de voorzijde is daarnaast 10% groter dan de LG V40 ThinQ waardoor er meer licht op de lens valt. 

De cameramodule aan de achterzijde herbergt 3 lenzen. De eerste is een 16 megapixel f/1.9 groothoeklens van 107 graden, een oude bekende van LG. De gewone camera is een 12 megapixel exemplaar met een diafragma van f/1.5 en beslaat 78 graden. De laatste lens is een telefotolens van 12 megapixels met een diafragma van f/2.4 waarmee je kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De gehele module steekt niet uit de achterkant uit, iets wat LG specifiek nog noemt. Het filmen in bokeh-modus is ook mogelijk met deze camera.

Scherm

Het scherm is voor het eerst op een G-serie nu van OLED. Voorheen maakte LG uitstekende LCD-schermen die heel erg fel konden. Dit jaar is de overstap naar OLED gemaakt, waar dit eerder al bij de V30 en V40 was gebeurd. Met OLED ontstaat er een hoger contrast wat voor een betere kijkervaring zorgt. Hierdoor is er ook ondersteuning voor de HDR10-standaard aanwezig. Het scherm zelf is 6.1 inch groot met een resolutie van 3210 x 1440 en een beeldverhouding van 19.5 bij 9.

[readmore articles="197578"]

Dit scherm doet ook dienst als een soort van speaker door het geluid te versterken. Hierdoor is er geen specifieke front-facing speaker meer nodig. In dit artikel kan je meer lezen over deze bijzondere techniek. Geluid blijft belangrijk bij dit LG-toestel, met de BoomBox Speaker nu in staat om stereo-output te geven en de aanwezigheid van de 32-bit hifi Quad-DAC zorgt voor goede output aan bedrade koptelefoons.

Specificaties

De G8 ThinQ zal worden aangedreven door de nieuwste Snapdragon 855 van Qualcomm. Er is standaard 6 GB aan werkgeheugen aanwezig samen met 128 GB opslag. Deze kan nog worden uitgebreid door middel van een sd-kaartje tot wel 2 TB in totaal. De batterij is 3.500 mAh groot, een stap vooruit. Hiermee zullen de meeste gebruikers prima een dag kunnen halen. Ter vergelijking: de Galaxy S10 heeft een accu van 3.400 mAh terwijl de G7 ThinQ een accugrootte van 3.000 mAh.

Ten slotte zijn er nog de features die niet perse nieuw zijn maar wel weer aanwezig zijn. Denk aan integratie van Google Lens en Google Assistent en IP-68 certificering voor waterbestendigheid. Ook kan het toestel tegen een stootje getuige de militaire MIL-STD 810G certificering en is er standaard Android 9.0 Pie aanwezig. 

Video

LG G8 ThinQ prijzen en beschikbaarheid 

LG Nederland heeft Androidworld zojuist laten weten dat de LG G8 ThinQ, het topmodel dat op het Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd is, niet naar Nederland komt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk