Huawei P40 Pro Plus

Huawei P40 Pro Plus - specificaties

De Huawei P40Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro Plus zijn in maart van 2020 officieel aangekondigd. De P40 Pro bevindt zich qua specificaties en prijs in het midden van het drietal.

Scherm en behuizing

Het OLED-scherm van de P40 Pro komt met een 6,7 inch formaat en een resolutie van 2640 bij 1200 pixels en afgeronde hoeken. Het paneel ondersteunt een hogere refreshrate van 90 Hz en HDR10. De telefoon heeft verder ook een zogenaamd Acoustic Display waarbij een speaker onder het scherm ervoor zorgt dat je een meer surround-geluid krijgt.

De P40 Pro Plus is de enige in de P40-serie die het duurzamere keramiek gebruikt in een Black- en een White-variant. Alleen de Pro- en de Pro Plus-telefoons zijn IP68-waterbestendig.

Camera's

De Huawei P40 Pro Plus nbeschikt over een hoofdcamera, groothoekcamera, ToF-camera en selfiecamera's, maar de telefoon komt als enige met de periscoopcamera die voor het eerst 10x optische zoom mogelijk maakt in een smartphone. Het gaat om een 8 MP Super Periscope Lens die zonder kwaliteitsverlies een langere zoomafstand belooft. Om dat de realiseren wordt de sensor bijgestaan door een tweede 8 MP telecamera die 3x optische zoom brengt. In totaal kan de camera tot 100x digitale zoom brengen, in tegenstelling tot de 50x digitale zoom van de P40 Pro.

Als we kijken naar de selfiecamera dan zien we twee camera's in een pilvormige scherminkeping. het gaat dan om een 32 MP hoofdcamera en een ToF camera die portretselfies kan nemen met onscherpte. De selfiecamera heeft ook een eigen autofocus en je kan voor het eerst filmen in een 4K-resolutie.

Camerafuncties

De P40 -reeks zet de kunstmatige intelligentie van zijn Kirin 990-processor in om geavanceerde correcties te maken in je foto's. Huawei introduceert zijn Golden Snap-functie die automatisch voorbijgangers in je foto's detecteert om ze automatisch te verwijderen uit de foto en de P40-telefoons maken ook een einde aan de weerspiegeling in je  foto's door glas. AI Best Moment zorgt ervoor de P40-reeks beelden schiet voordat je op de sluiterknop druk, erna en tijdens en vervolgens kan je de beste foto selecteren uit een reeks van drie aanbevolen beelden.

Voor video-opnames presenteert het Chinese merk slowmotion-beelden met een framerate van 7680 fps. De telefoon kan ook in realtime een bokeh-effect toepassen tijdens het filmen en Audio Zoom past ook het volume van je geluid aan als je inzoomt.

Prestaties en accu

De Huawei P40 Pro Plus draait op de 2,86 GHz Kirin 990 5G-processor van Huawei-makelij en die processor kregen we voor het eerst te zien met de Mate 30-reeks. Huawei's chipset ondersteunt het snellere 5G internet en hij is gemaakt volgens een 7 nanometer proces. De P40 Pro Plus krijgt standaard 12 GB RAM en hij heeft 512 GB opslag. Je kan die opslag ook uitbreiden met de Nano memory-kaarten van Huawei.

De P40 Pro heeft een 5500 mAh accu die voorzien is van sterke verbeteringen op het gebied van draadloos opladen, want de telefoon kan een vermogen van maximaal 40 watt verdragen. De P40 Pro ondersteunt ook 'reverse wireless charging'. Alle telefoons uit de P40-reeks komen ook met een 40 watt snellader.

Verder is er nog de vingerafdrukscanner onder het scherm die sneller werkt en nauwkeuriger meet dan bij de P30 Pro. Huawei pakt ook uit met een meer geavanceerde gezichtsherkenning die werkt met een infraroodscanner die in de pilvormige 'notch' zit aan de linkerkant van het scherm.

Huawei Mobile Services

De P40-reeks van Huawei zijn de eerste telefoons zonder de Google-apps- en diensten die breed gelanceerd worden in Nederland. Huawei Mobile Services is volgens het bedrijf klaar voor het grote publiek in combinatie met de EMUI 10-schil die gebaseerd is op Android 10. Het bedrijf heeft de laatste maanden steeds meer eigen alternatieven aangekondigd voor de belangrijke apps op onze telefoons, zoals Huawei Muziek dat dient als een concurrent voor Spotify.

Alles over de Huawei P40-serie

> Huawei P40 Pro eerste indrukken

Huawei P40 Pro Plus - prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P40 Pro Plus is vanaf juni in Nederland beschikbaar in de kleuren Ceramic White en Ceramic Black voor 1399 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk